Extern länk
Början på sidans innehåll

Malou efter tio

Malou efter tio

Malou von Sivers bjuder på långa intervjuer, starka berättelser, nyfikna frågor och engagerande diskussioner och teman som tar upp allt från stamcellsforskning till kärlek. Det blir politik, medicin, hälsa och kultur i en halsbrytande blandning.Malou von Sivers bjuder på långa intervjuer, starka berättelser, ny...

Nyhetsbrev onsdag 7 maj

Uppdaterad: Publicerad:

Kl.10.00: Veckans tema: Att komma ut – varje dag

Mark Levengood berättar om hur det var att komma ut som en ung gay i Finland och sedan flytta till ett Sverige i hiv-skräck på 80-talet. Och vad som egentligen har förändrats under dessa år. Dessutom tipsar Mark, själv en storsäljande författare, om sina favoriter inom gaylitteraturen.

Kl.10.27 Den folkkära författaren Elsie Johansson är nyss fyllda 83 år och åter aktuell med en roman om familjehemligheter. I huvudrollen en gammal symaskin av trampmodell.

Kl.10.46 Mons Kallentoft och Markus Lutteman
Pojkäventyr och manliga dagdrömmar om makt, styrka och gudomlighet tycks ligga i tiden. Författarparet Kallentoft och Lutteman har riktat in sig på den grekiska halvguden Herkules.

Kl.10.59 Daniel Sjölin och Jerker Virdborg
Duon Sjölin och Virdborg skriver under pseudonymen Michael Mortimer och rör sig i ett tema med undergångstoner, mystiska stenar och en ung kvinnlig hjältinna som ska rädda mänskligheten från en ekologisk katastrof.

Kl.11.20 Ann Heberlein har skrivit en genomarbetad bok om Etik. Vi kopplar hennes tankar om de moraliskt riktiga handlingarna och våra vanligaste undanflykter till bl.a. den aktuella debatten kring tiggare.

Kl.11.35 Tack för idag!