Nöjesguidens valprogram

TV4/Nollrasism och Nöjesguiden sände under sommaren ett antal valprogram med start i Almedalen. Satsningen kulminerar under valhelgen 14 september med en direktsänd fest och valvaka från HTL i Stockholm.

TV4/Nollrasism och Nöjesguiden sände under sommaren ett antal valprogram med start i Almedalen. Satsningen kulminerar under valhelgen 14 september med en direktsänd fest och valvaka från HTL i Stockholm.

Nöjesguiden och TV4/Nollrasism i gemensam valsatsning

Nu gör Nöjesguiden och TV4/Nollrasism en gemensam satsning för att få unga väljare att engagera sig i höstens val. Under sommaren sänds ett antal valprogram, från bland annat Almedalen och Way Out West, i Nöjesguidens kanaler, i TV4 Play och i TV4:s Youtubekanal. Satsningen kulminerar under valhelgen den 13 och 14 september med en direktsänd fest och valvaka från Södermalm i Stockholm.

Med temanummer om krogdiskriminering, könssegregering och rasism har Nöjesguiden gång på gång visat att politik är en angelägenhet som inte behöver behandlas separat från nöjen och populärkultur. Det arbetet fortsätter även under sommaren och inför höstens val, när Nöjesguiden i samarbete med TV4 Play kommer att sända ett flertal valprogram, bland annat från Almedalen och Way Out West, med inriktning på de frågor som ligger närmast de unga väljarna. Under valhelgen, den 13 och 14 september, kulminerar valsatsningen med en blandning av uppträdanden och politiska diskussioner i krogmiljö på Södermalm i Stockholm. Stora delar av denna kombinerade demokratifest och valvaka kommer att livesändas av TV4 Play, och är en del av TV4:s Nollrasismprojekt.

– Nöjesguiden och TV4 har förenats för att vi delar målet att få unga att engagera sig och rösta i större utsträckning, säger Nöjesguidens chefredaktör Amat Levin. Vi har dessutom båda tagit tydlig ställning mot rasism. Planen är att göra en alternativ valvaka bortom de politiska flosklerna, lyfta frågorna som är viktigast för vår målgrupp och göra det politiska spelet så lättbegripligt som möjligt.

Valvakan kommer att ledas av Amat Levin tillsammans med välkända Nöjesguidenprofiler som Parisa Amiri och Nöjesguidens politiska redaktör Judith Kiros. Valvakan kommer att föregås av ett antal upptaktsprogram och livesändningar från bland annat Almedalen och Hotell Nöjesguiden, som äger rum i samband med Way Out West i Göteborg den 7-9 augusti. Inslagen kommer att varva politiska utfrågningar och intervjuer med populärkulturella makthavare, med uppträdanden och paneldebatter. Alla avsnitt kommer att visas i såväl Nöjesguidens egna kanaler som i TV4 Play och på TV4:s Youtubekanal.

– TV4 har jobbat med projektet Nollrasism i över 15 år och det känns väldigt bra att i år göra det tillsammans med Nöjesguiden, säger Lisa Leuhusen, projektledare på TV4/Nollrasism. Det blir ett spännande komplement till TV4:s övriga valsatsning. Tillsammans vill vi engagera unga väljare inför ett val där de har faktiskt har chansen att påverka svensk politik, men kanske tvekar inför att ta den. Förhoppningsvis kan vi bidra till ett ökat engagemang och få dem som kanske inte tror att deras röst gör skillnad att gå och rösta.

Nöjesguiden är med över en halv miljon läsare månatligen Sveriges största livsstilsmagasin med inriktning på populärkultur. Det tryckta magasinet Nöjesguiden distribueras i gallerior, restaurangmiljöer och runt mötesplatser och når 150 ooo läsare månatligen. Online har nöjesguiden.se en toppnotering på 267 000 unika besökare under en och samma vecka. Nöjesguiden producerar utöver detta även drygt 100 event om året i Stockholm, Göteborg och Malmö.

TV4 är Sveriges största kommersiella tv-kanal och TV4 Play den största av de kommersiella tv-husens tv-tjänster online. TV4 startade Nollrasism-projektet 1998, med syfte att ta strid för principen om alla människors lika värde, stå upp för mångfald och tolerans och motverka främlingsfientlighet och rasism. Genom åren har Nollrasism drivits genom program, galor, ekonomiska bidrag, föreläsningar och turnéer. Samarbetet har skett med organisationer som Alla lika alla olika, Röda korset, Mitt liv, Expo och med skolor runtom i hela landet.

Så sänder Nöjesguiden i Almedalen

Nöjesguiden i samarbete med TV4 Nollrasism sänder live från Almedalen. Programmet "Nöjesguidens valvaka" tar upp bland annat krogdiskriminering, jämställdhet och rasism tillsammans med inbjudna gäster.