Extern länk
Början på sidans innehåll

Sommarkrysset - med Lottodragningen

Sommarkrysset - med Lottodragningen

Svenskt underhållningsprogram. Från Gröna Lunds stora scen i Stockholm bjuds det på klurigheter i kryssform där varje detalj i programmet kan vara en lösning till sommarkrysset. Det blir också uppträdanden av både svenska och utländska artister samt intervjuer. Gry Forssell är programledare. Svenskt underhållningsprogram. Från Gröna Lunds stora scen i Stockh...

Här är artisterna som gästar Sommarkrysset 2014

Ebbot Lundberg, Charlotte Perrelli, Lisa Stansfield, Yohio, Martin Stenmarck, Nisse Hellberg, Ace Wilder och Stefan Sundström är bara några av de artister som förgyller lördagarna med Sommarkrysset i TV4 i sommar.

Uppdaterad: Publicerad:

Startskottet går den 21 juni när rutinerade programledaren Gry Forssell intar Gröna Lunds stora scen för att guida tittarna genom kryss, underhållning och musik i sommarkvällen. En annan nyhet i år är att tittarna kan lösa kryssen i en app.

- Det som är så fantastiskt med Sommarkrysset är mixen av artister och att vi vågar ta ut svängarna. Jag har redan varit på Gröna Lund fyra gånger i vår med barnen och nu väntar vi bara på att kulisserna för Sommarkrysset ska åka upp. Det ska bli så kul att gå upp på scenen igen och få möta sommaren tillsammans med publiken och alla tittare, säger Gry Forssell.

Berg- och dalbanor, lummiga träd, sockervadd och karuseller står som kuliss när Sommarkrysset är tillbaka i rutan. Det bjuds på liveframträdanden av både folkkära och nya spännande artister och kryss för hela familjen. Tittarna får bland annat se Doug SeegersAnders WendinStefan SundströmOscar ZiaYohioEbbot LundbergKim CesarionPanetozAlcazarElisa LindströmVance Joy och John Martin stå på scenen.

I sommar uppträder bland annat följande artister:

21 juni: Oscar Zia, Lisa Stansfield, Doug Seegers (Gatumusikern som upptäcktes i Jills Veranda), Linda Bengtzing

28 juni: Jasmina Kara, Albin featuring Kristin Amparo, Stefan Sundström, Anders Wendin, Amanda Fondell.

05 juli: Ella Henderson, Charlotte Perrelli, Ebbot Lundberg (från The Soundtrack Of Our Lives) och Vance Joy (Australien) 

12 juli: Samir& Viktor, Brolle & Andreas Johnson, Foxes (England), Ane Brun (Norge), Tomas Stenström, Gladys Del Pilar

19 juli: Yohio, Kim Cesarion, Helena Paparizou, Basim (Danmark), Gabriel Forss & Du kan sjunga gospel-kören, mfl

26 juli: Anna Sahlene, Nisse Hellberg, Tove Lo, Martin Stenmark, Medina mfl

02 augusti: Kevin Walker, Elisa Lindström, Anton Ewald featuring Medina (Danmark), Patrik Isaksson, Linda Pritchard mfl

09 augusti: Miriam Bryant, Teddybears, Titiyo, Panetoz, Linus Svenning, Molly Sandén mfl

16 augusti: Alina Devecerski, Isac Elliot, Electric Banana Band, Alcazar mfl

23 augusti: Ace Wilder, NONONO, John Martin (sångaren från bl a Swedish House Mafia), Sean Banan mfl 

Fler artister tillkommer. Med reservation för eventuella ändringar.

HÄR SER DU DE SOM REDAN UPPTRÄTT >>

I varje program kan tittarna vara med och lösa tre korsordskryss i direktsändning. Det går att enkelt själv rita upp sig egen kryssplan på 5 x 5 rutor eller att ladda ner Sommarkryssets app och klura ut svaren på ledtrådarna direkt i sin mobil eller surfplatta. Tittarna som ringer eller sms:ar in rätt svar kan vinna upp till 75 000 kronor och ibland ännu mer. Allt från artisternas framträdanden, arkivklippen eller andra infall från Gröna Lunds stora scen kan utgöra grund för ledtrådar i kryssen, det gäller därför att hålla ögonen öppna under sändningen.

Sommarkrysset sänds i tio avsnitt med säsongsstart 21 juni 20:00 i TV4.