Vikthånet: M-politiker angrep miljöpartister

"Som diabetiker drillad men för oss kvinnor går midjemaxet vid 82 cm, sen förhöjd risk för hjärtat och en del annat." Det twittrade riksdagsledamoten Maria Abrahamsson (M) på tisdagskvällen till en bild på valets stora vinnare miljöpartisterna Åsa Romson och Isabella Lövin.

Tweeten väckte ilska, bland annat hos Ylva Johansson (S). Hon twittrade:

"Vad ger dig rätt att kommentera deras midjemått och kunskap nog att kommentera deras leverne?"

”Man ska inte bara propagera sund miljö/mat. Man ska leva det oxå. Då kommer midjemåttet in.”, svarade Maria Abrahamsson.

Även många andra har reagerat kraftigt på påhoppet.

På onsdagsförmiddagen gjorde Abrahamsson en pudel och twittrade: "Ok, jag har dummat mig och ber @asaromson och @IsabellaLovin om ursäkt för det. Ovärdigt en riksdagsledamot - ja, det också!"

Två knivskärningar i natt - polisen utreder samband

En man knivskars svårt utanför en restaurang i stadsdelen Flemingsberg i Huddinge under fredagskvällen. Strax efter det första larmet tog sig en annan knivhuggen man in på en bensinmack i samma område. Polisen misstänker nu att det kan finns ett samband mellan de skadade männen. .

Äldre par döda i villabrand

Ett par i 80-årsåldern omkom i en villabrand i norra Borlänge igår kväll. När räddningstjänsten kom fram till området Tallmoheden var det en fullt utvecklad brand.

Paus i Brexitförhandlingarna efter oenigheter

Brexitförhandlingarna om vilka villkor som ska gälla från den 1 januari, pausas. Parterna meddelar att det fortfarande råder betydande meningsskiljaktigheter, bland annat om handel, fiske och andra samarbeten över Engelska kanalen.

Program från TV4