Vikthånet: M-politiker angrep miljöpartister

"Som diabetiker drillad men för oss kvinnor går midjemaxet vid 82 cm, sen förhöjd risk för hjärtat och en del annat." Det twittrade riksdagsledamoten Maria Abrahamsson (M) på tisdagskvällen till en bild på valets stora vinnare miljöpartisterna Åsa Romson och Isabella Lövin.

Tweeten väckte ilska, bland annat hos Ylva Johansson (S). Hon twittrade:

"Vad ger dig rätt att kommentera deras midjemått och kunskap nog att kommentera deras leverne?"

”Man ska inte bara propagera sund miljö/mat. Man ska leva det oxå. Då kommer midjemåttet in.”, svarade Maria Abrahamsson.

Även många andra har reagerat kraftigt på påhoppet.

På onsdagsförmiddagen gjorde Abrahamsson en pudel och twittrade: "Ok, jag har dummat mig och ber @asaromson och @IsabellaLovin om ursäkt för det. Ovärdigt en riksdagsledamot - ja, det också!"

Byn som tappat flest invånare i Sverige

Den svenska landsbygden fortsätter att förlora invånare, vilket leder till allt sämre service. I Kristineberg i Lycksele kommun har 80 procent av befolkningen försvunnit sedan 60-talet.

Merkels stenhårda restriktioner

Stängda teatrar och biografer, igenbommade restauranger och i princip stopp för utländsk turism. Det är den tyska förbundskanslern Angela Merkels krav för att bromsa smittspridningen – men först måste hon övertyga sina kolleger i delstaterna.

Stora demonstrationer för polsk abort

Utanför polska ambassaden i Stockholm har demonstranter samlats för att visa sitt motstånd till de föreslagna nya abortlagarna i landet.

SD-toppen frias från sexanklagelser

TV4Nyheternas Ulf Kristofferson om att Sverigedemokraternas EU-parlamentariker Peter Lundgren frias från sexuellt ofredande.

Här är byn som lyckas med integrationen

Fem år efter flyktingvågen 2015 är det fortfarande många som kämpar för att etablera sig i samhället och knyta kontakt med svenskar. Men det finns också platser där integrationen fungerat bra.

Argsint älg håller Johan och dottern gisslan

En morgon vaknade Johan i Dalsland av att hundarna skällde extra mycket. Det var en stor och argsint älgtjur som stod vid gården. Nu har den hållit Johan och hans dotter gisslan i en vecka.

Polisman frias från inblandning i bordellhärva

Misstänktes ha drivit bordell i massagesalong – nu frias mannen från inblandning. Frun döms för grovt koppleri och har själv uttryckt att hon med tiden blivit en bordellmamma.

Program från TV4