Grillmästarna

Följ med när amatörgrillarna tävlar om titeln Sveriges grillmästare. Genom tuffa utmaningar sållas vidbrännarna från den sanna grillkonstnärerna tills bara en står kvar som segrare.

Åtta grillentusiaster gör upp i Grillmästarna

Gallringen har varit hårt, men efter 37 kvaltävlingar ute i landet och ett semifinalevent är det dessa åtta grillälskande personer som gör upp om titeln; Sveriges bästa amatörgrillare. Lär känna deltagarna bättre här.

Thomas Lund, 56 år, låssmed

Drottingholm

Bor på en idyllisk skärgårdsö där grillen är tänd alla dagar i veckan. Allra helst grillar Thomas hela djur och låter råvaran stå i centrum. När det ska tävlas kör han till 100% och kommer bjuda på tufft motstånd för de övriga deltagarna.

Jennie Forsén, 42 år, entreprenör

Tullinge

Det här energiknippet har en oändlig passion för att grilla och experimenterar gärna hemma i trädgården. Jennies man har aldrig ens varit i närheten av grillen eftersom han helt enkelt vet bättre än att störa när Jennie grillar.

Christoffer Öhrvall, 31 år, pastor

Sollentuna 

Om man kan sprida guds ord via grillen? Frågar man den här passionerade pastorn så är svaret JA! Det är inte bara gott att grilla utan det är också en väg till gemenskap och möten med andra människor, och det är något som Christofer brinner för. När det bjuds upp till tävling så växer dock hornen i pannan på den annars så trivsamme pastorn så de övriga deltagarna får vara på sin vakt.

Annabell Nilsson, 49 år, administratör

Linköping

Full av idéer och kreativitet när det kommer till den ädla grillkonsten. Inget är för konstigt att lägga över glöden och resultaten blir allt som oftast exakt som Annabell vill. Har en unik fascination för grilltider vilket kan bli en enorm fördel under de tidspressade tävlingarna.

Dion Monazah, 33 år, IT-konsult

Uppsala

Dion är garanterat den deltagare som tar Grillmästarna på störst allvar. Han sa helt enkelt upp sig från jobbet när han fick veta att han gick vidare i tävlingen och han tänker visa hela grillsverige att det var ett bra beslut.

Johan Drevhage, 44 år, säljare av byggvaror

Mölnlycke

Extremt skicklig grillare med enorm kunskap på området. Johans största styrka är också hans fiende i form av ett väldigt gott självförtroende. Går sin egen väg, på gott och ont, och är inte alltid överens med juryn om vad som är ”bra grillat”. Hittar han bara balansen så kan han gå hela vägen i tävlingen.

Mikael Karlsson, 51 år, konstnär 

Strömstad 

Som konstnär har Michael så klart känsla för det estetiska och detta präglar även hans grillande. Mat ska vara gott men också vackert, och Michael tar gärna långa promenader i skogen för att hitta örter och annat som kan höja en måltid. Har en unik stil i sin matlagning som imponerade i kvaltävlingen och nu är han redo att ta sig an de övriga sju konkurrenterna.

Robin Bergström, 25 år, säljare av radioreklam

Helsingborg

Den svårlästa grillaren med ett pokerface av guds nåde. Gör inte mycket väsen av sig förrän det är dags att presentera sin rätt och då är det given succé. Är bra på det han gör och han vet om det.

Här är grillfantasterna som ska imponera på domarna och en namnkunnig gästjury

En ny säsong av Grillmästarna tar snart fart och det är dags för åtta rykande färska grillfantaster att göra upp om Sveriges hetaste titel, Årets Grillmästare. Under säsongens gång bedömer Christian Hellberg och Karin Andersson, tillsammans med fem spännande gästjurymedlemmar, de tävlande i Sveriges inofficiella nationalsport. Grillmästarna har säsongsstart onsdagen den 15 juni klockan 20.00 i TV4.

Så blir du grillmästare

Grillmästarna, det populära grill- och matlagningsprogrammet på TV4, kommer tillbaka i TV-rutan för en fjärde säsong.

Semifinal i Grillmästarna 2015

Vilka två som tar sig till final avgörs i en djupdykande semifinal. Ett helgrillat lamm under jord ska bi en god taco.

Lär känna Martin Nordh

Martin Nordh är maskinistoperatör som har sex olika grillar. Lär känna honom mer här.

Amanda: "Jag ska visa gubbarna"

Amanda Ucar som enda kvinnliga deltagare kvar i Grillmästarna spänner bågen och utmanar de andra deltagarna.

Lär känna Amanda Ucar

Amanda Ucar är den yngsta deltagaren i årets Grillmästare. Här får du veta mer om vem Amanda är.

Lär känna Saman Nazar

Saman Nazar, 36 är produktionsledaren från Göteborg. Lär känna honom bättre här.

Tidspress i Grillmästarna

I Grillmästarna är tiden viktig. Vissa av deltagarna hanterar tiden bättre än andra.

Grillskola: Pizzasten

Henrik Insulander visar hur du kan stenbaksbaka en pizza i grillen.

Grillskola: Rotisserie

Henrik Insulander ger tips på roterande grillning. Detta exempel är kyckling.

Grillskola: Musslor

Henrik Insulander visar dig hur du kan tillaga musslor direkt i grillen.

Lär känna Ulrika Lagerlöf

Ulrika Lagerlöf är värdepappersadministratören från Märsta. Hon gör allt i sin grill.

Grillskola: Rökning

Henrik Insulander ger dig kunskaper i att röka råvaror i grillen.

Lär känna barchefen Robin Linghage

Robin Linghage från Malmö jobbar som barrista och barchef. Han har en stor passion för grillning och att sniffa på råvaror.

Grillmästarnas eminenta jury

En ny säsong av Grillmästarna är på ingång. Här tävlar amatörer om titeln Sveriges grillmästare. Genom tuffa utmaningar sållas vidbrännarna från de sanna grillkonstnärerna tills bara en står kvar som segrare.