Extern länk
Början på sidans innehåll

Nyheterna

Siewert Öholm: Ta ställning mot gayäktenskap och abort

Ta ställning mot samkönade äktenskap och abort.
Den uppmaningen får i dag Göran Hägglund från debattören Siewert Öholm – som vill flytta Kristdemokraterna tillbaka i tiden.
– Unga män håller i princip på att gå under. Risken är att de blir nazister och hamnar i motorcykelgäng, säger Siewert Öholm till Aftonbladet.

Uppdaterad: Publicerad:

Det började med en debattartikel som Siewert Öholm skrivit på SVT:s sajt – där han anklagar Kd-ledaren Göran Hägglund för att inte våga föra en kristen politik.

”Han tycks närmast ha problem med att låta kristna värderingar få ha både en historisk och en aktuell poäng i politiken”, skriver Öholm bland annat.

Han fortsätter:Varför skall surdegsfolket på Södermalm, eller Aftonbladets kultursidor, utgöra åsiksmonopol och formulera tolkningsföreträden. Ifrågasätt den utvecklingen! Ta metaforen ”Verklighetens folk” en gång till och backa inte den här gången.

Verklighetens folkbor i hela landet, de vill gärna ha sin skolavslutning i kyrkan och de flesta tycker rent av att kristna värderingar om sant och falskt, rätt och fel, lojalitet eller svek, han och hon och inte hen, är bra.”

"Risk för nazism"

Öholm uttrycker också ett tydligt motstånd mot aborter och framförallt samkönade äktenskap. För Aftonbladet utvecklar han sina tankar:

- Jag tror inte på samkönade äktenskap till exempel. Jag tror inte på det utifrån livsprincipen. Jag tror inte det är en förebild för samhället. Om samhället överhuvudtaget ska finnas kvar är det inte så dumt med mamma, pappa, barn. 

-   Jag talar om manligt och kvinnligt. Vad händer med våra unga pojkar om man inte ger mannen en identitet, och om man då fullföljer det med samkönade äktenskap och att inget har någon betydelse. Då har vi det här med risk för nazism, säger Siewert Öholm vidare till Aftonbladet. 

Här kan du läsa Siewert Öholms debattartikel: http://www.svt.se/opinion/article2151839.svt