Så försöker Özz och Fi stjäla SD:s dag

Sverigedemokraterna får slåss om uppmärksamheten på sin egen dag.
Özz Nûjen har valt att uppträda samtidigt som Jimmie Åkesson, och Fi arrangerar antirasistiska evenemang.

Under alla riksdagspartiers Almedalendag lär en eller flera konkurrenter kuppa in sig med egna utspel. Allra tydligast blir det dock i dag – när Sverigedemokraterna är huvudaktör. Özz Nûjen har stöd av bland annat LO när han intar scen exakt samtidigt som Jimmie Åkesson – och kör sin föreställning Statsminister Özz Nûjen. Men själv hävdar han att det varken är en protest eller ett sabotage.

– Jag bryr mig inte om SD. Jag tycker inte som de, de är ett parti som vill söndra Sverige, säger han till almedalen.net.

Även när han gästade Nyhetsmorgon förra veckan sa han att krocken med Åkesson var en ren slump:

-  Det är ju synd för honom att det är på hans dag. Tji fick han, vad ska jag göra? 

Fi kuppade

Även Feministiskt initiativ, som inte har någon officiell dag eftersom de inte sitter i riksdagen, siktar på att stjäla utrymme från Sd. Tisdagen har man själva utnämnt till ”Fi:s dag i Almedalen”, och man arrangerar flera antirasistiska evenemang. Bland annat ett torgtal samtidigt med Jimmie Åkessons presskonferens, under rubriken ”Feminismen – rasismens direkta motpol!.

Också Centerpartiet passade på att presentera en nyhet under tisdagsmorgonen, om att banta Arbetsförmedlingen och ta bort ineffektiva åtgärder. Mer om det här: http://www.tv4.se/nyheterna/artiklar/c-vill-banta-af-med-tre-miljarder-53b26ce5c45948d04d000003

Program från TV4