Inköpslista: Nagellack i Nyhetsmorgon 8 juli

Nagelstylisten Frida Selkirk tipsar om sommarens hetaste nageltrender i Nyhetsmorgon tisdag 8 juli. Här är hennes inköpslista.

Neon:
Layla, CE108,CE106, CE107, CE109
China glaze 872, 873, 876
Pixi013, 059, 039

Orangea nagellack:
Armani 302
Chanel 623
Dior 551
Opi N43
Isadora 774
Maxfactor 80
Ciate 023
ESSIE 262

Blålack:
På Fridas hand:
Butter London "royal navy"
Ciate PP136
YSL 18
ESSIE 251
Deborah Lippmann 20266

Ytterligare blåa lack:

Essie 309
Essie 241
Vinalux157
Chanel 657
Ciate 022
Dior

Nude:
Dior 210
Dior 413
OPI G16
Loreal 3009
Ciate 092
Maxfactor 25
OPI T12

Vitt:
Loreal 3009
Maxfactor 10
Chanel613
Ciate 1010

Överlack:
Lumos
Ciate Matt

Olja: cnd solaroil

Så kan du som äldre aktivera dig igen efter isolering: "Som kor på grönbete"

Det har varit ett på många sätt ensamt och instängt år för de flesta, men kanske särskilt för de som tillhör riskgrupper som rekommenderats att i stort sett inte träffa någon i onödan. På grund av detta inleder nu SPF Seniorerna en nationell folkhälsovecka, när de som behövt vara som mest isolerade fått sitt vaccin. Peter Sikström, Generalsekreterare SPF Seniorerna, ger bra tips till de som levt i isolering under lång tid.

Ny sajt ska minska stressen för barn som opereras: "Nyckeln är förberedelser"

Att som barn bli sövd inför en operation kan vara traumatiskt o sätta djupa spår. Att förbereda sig och sitt barn för operation har stor betydelse för att minska oron och stressen, menar Gunilla Lööf, anestesisjuksköterska på Astrid Lindgrens barnsjukhus i Stockholm, som vill att alla ska få möjlighet att förbereda sig inför sin sjukhusvistelse. Hon har startat Narkoswebben en informationssajt för barn, unga och föräldrar. Vi gästas även av Helena, mamma till Edvin, 9 år, som drabbades av barnreumatism.

Så sannolikt är det att restriktionerna lättas i sommar

Idag den 17 maj var planen att restriktionerna skulle lätta. Men på grund av smittspridningen och trycket på sjukvården som det medför beslutade regeringen på inrådan av Folkhälsomyndigheten att förlänga restriktionerna till tisdag den första juni. Johan Carlson, generaldirektör på Folkhälsomyndigheten, berättar om hur restriktionerna kan se ut under sommaren.

Så laddar Tusse inför Eurovision: "Känns tryggt"

Eurovision-veckan är här, och imorgon är det dags för Tusse att ge allt i den första semifinalen. Alla artister, scenarbetare och journalister måste genomgå snabbtester minst var 48:e timme och det ryktas om att hela den isländska delegationen ligger i karantän. Vår reporter Filip Stiller har träffat Tusse på plats i Rotterdam.

”Jag skäms när jag går på stan” – Benjamin Ingrosso om nya musiksatsningen

Benjamin Ingrosso har gått från klarhet till klarhet. I tv-programmen "Så mycket bättre" och "Benjamin´s" på TV4 visade han nya sidor av sig själv och blev folkkär. Imorgon är det smypremiär för nya låten "Smile" som släpps på fredag. Men första gången han spelade den offentligt var faktiskt på storasyster Biancas 25-årsfest.

Dolde mensfläck med pärlor – Isabelle vill uppvärdera det nötta

Varje svensk slänger i genomsnitt 7,5 kilo kläder rakt i soporna varje år, och ofta är kläderna hela. Var kommer vår slit- och släng-mentalitet ifrån? Den frågan besvarar Isabelle McAllister i hennes nya bok Skavank. En bok som även visar skönheten i det som skaver, och på den tillfredsställelse det kan ge att ta hand om något.

Pernilla bryter historisk mark på börsen: ”Krossat glastaket”

Det startade i hennes pappas garage 2013 och nu är Pernilla Nyrenstens och makens varumärke på väg in i Stockholmsbörsen. Pernilla blir därmed den första kvinnan som startat och drivit ett företag som börsnoterats (inte skett sedan 1863. Här berättar entreprenören om sin resa mot ekonomisk framgång.

Planen för samhällets öppning – då lättar restriktionerna

Trots att smittoläget fortsatt är högt och pressen på vården består, går saker och ting åt rätt håll och därför gör man nu bedömningen att publiktak kan höjas och krogen får ha öppet längre. Tomas Ritter går igenom vilka datum vi alla har att se fram emot i sommar.

Här är prylarna som underlättar för dig och din hund

Intresset för att köpa hund har ökat under pandemin när många arbetat hemifrån. I januari var det 23 procent fler som köpte hund jämfört med förra året. Men det är ju inte bara att skaffa hund, de små liven behöver tas om hand och kanske skämmas bort lite också. Prylexperten, Åsa Wallenrud, ger sina bästa tips på prylarna som du och din hund behöver.