Inköpslista: Nagellack i Nyhetsmorgon 8 juli

Nagelstylisten Frida Selkirk tipsar om sommarens hetaste nageltrender i Nyhetsmorgon tisdag 8 juli. Här är hennes inköpslista.

Neon:
Layla, CE108,CE106, CE107, CE109
China glaze 872, 873, 876
Pixi013, 059, 039

Orangea nagellack:
Armani 302
Chanel 623
Dior 551
Opi N43
Isadora 774
Maxfactor 80
Ciate 023
ESSIE 262

Blålack:
På Fridas hand:
Butter London "royal navy"
Ciate PP136
YSL 18
ESSIE 251
Deborah Lippmann 20266

Ytterligare blåa lack:

Essie 309
Essie 241
Vinalux157
Chanel 657
Ciate 022
Dior

Nude:
Dior 210
Dior 413
OPI G16
Loreal 3009
Ciate 092
Maxfactor 25
OPI T12

Vitt:
Loreal 3009
Maxfactor 10
Chanel613
Ciate 1010

Överlack:
Lumos
Ciate Matt

Olja: cnd solaroil

Maria Wern-paret: "Finns tyska montage av oss när vi pussas"

Nya säsongen av Maria Wern har startat och de fansen tycks lyckliga över att Maria och Sebastian nu är ett par i serien.
”De har skapat härliga musikvideos och kallar oss Sebaria”, säger Eva Röse som spelar Maria Wern. Erik ”Jerka” Johansson gör rollen som Sebastian och är glad att serien tar upp aktuella teman. ”För varje säsong måste karaktären få något nytt att jobba med”, säger han. Här berättar de mer om arbetet bakom serien.

Hon undviker att ge eleverna prov ”Finns andra sätt att bedöma”

Många elever har det tufft med distansundervisningen, och allt fler kommuner ser en risk att fler elever riskerar att lämna gymnasiet med ofullständiga betyg. Här diskuterar Skolpanelen, det vill säga Alexandra Ferraro, matematik- och naturkunskapslärare Solna gymnasium, Maria Wiman, högstadielärare Skapaskolan och Josefine Fälth, ordförande Sveriges Elevkårer utmaningarna med att mäta elevernas kunskaper. "Man ska inte lära sig för att få A på ett prov" säger Maria Wiman och berättar om alternativ för bedömning av elevernas kunskap.

Nyförlovade Karl Fredrik: ”Den här killen älskar jag”

Karl Fredrik på Österlen har förlovat sig med sin Petter. ”Vi tror att bröllopet blir på ett slott i Italien”, säger det sprudlande paret och berättar om spontana frieriet på Gotland i förra veckan. "Jag fick feeling" säger Karl-Fredrik och Petter höll med.

Fina frisyrer du kan fixa hemma - vårens trendiga knep

Många har låtit håret växa under pandemiåret. Vilken tur att det går att fixa fina frisyrer helt på egen hand! Här visar frisören Hillewi Gottfridsson hur du kan fixa lockar, få upp volymen, eller göra en snygg frisyr med en klämma.

”Det här är ett hot mot Facebooks affärsmodell”

En ny uppdatering gör det möjligt för Iphone-användarna att säga nej till spårning av vad de sysslar med på nätet. Det har lett till en storstrid mellan tech-jättarna. ”Om du känner att det känns okej att bli spårad i utbyte mot mer kvalitativa annonser, då ska du säga ja, men annars ska du säga nej” säger Emil Hellerud, techreporter.

Veckans filmer och serier med Wanda

Filmrecensent Wanda Bendjelloul recenserar filmerna: "The man who sold his skin", "Them", "The house of Pierre Cardin" och "Maronas fantastiska resa". Kolla in hur många solar filmerna får i klippet!