Kidnappad svensk i Ukraina släppt

Den kidnappade svensken Sölve Nilsson, som hållits fången av proryska rebeller i östra Ukraina, är släppt.
"Vi tackar Ukraina för dess insatser", skriver utrikesminister Carl Bildt på Twitter.

Rikskriminalpolisen är förtegen om frigivningen.

- Vi kan bekräfta att den svenske medborgaren som varit bortförd mot sin vilja i Ukraina är fri. För övrigt kommenterar vi av säkerhetsskäl aldrig insatser rörande om människorov, kidnappningar eller gisslansituationer, säger pressekreterare Ylva Voxby.

Hon kan inte säga när Sölve Nilsson släpptes, var han befinner sig eller hur han mår.

Fördes bort 10 juli

64-årige Sölve Nilsson fördes bort den 10 juli. Han kommer ursprungligen från Västsverige men har bott i Norge i flera år.

Häromdagen talade Sölve Nilsson med TT på telefon, då han satt i ett skyddsrum.

- Det smäller som fan hela tiden. Det är för djävligt att president Porosjenko inte har kunnat ordna så att vi utväxlats tidigare. I stället skickar han granater, sade han.

Svensken har också sagt att han har behandlats förhållandevis väl.

Tillsammans med ett femtontal ukrainska poliser, soldater och en georgisk affärsman hölls Sölve Nilsson fången i Horlivka.

Ukrainas president Petro Porosjenko skriver i ett uttalande på Kyiv Posts hemsida att 17 gisslantagna som varit fångna i Horlivka ska ha frigivits och anlänt till Ukrainas huvudstad Kiev på tisdagen.

Enligt Porosjenko ligger en framgångsrik men hemligstämplad operation bakom fritagandet.

Presidenten uppger att ytterligare 150 personer fortfarande hålls tillfångatagna av de proryska separatisterna.

Två knivskärningar i natt - polisen utreder samband

En man knivskars svårt utanför en restaurang i stadsdelen Flemingsberg i Huddinge under fredagskvällen. Strax efter det första larmet tog sig en annan knivhuggen man in på en bensinmack i samma område. Polisen misstänker nu att det kan finns ett samband mellan de skadade männen. .

Äldre par döda i villabrand

Ett par i 80-årsåldern omkom i en villabrand i norra Borlänge igår kväll. När räddningstjänsten kom fram till området Tallmoheden var det en fullt utvecklad brand.

Paus i Brexitförhandlingarna efter oenigheter

Brexitförhandlingarna om vilka villkor som ska gälla från den 1 januari, pausas. Parterna meddelar att det fortfarande råder betydande meningsskiljaktigheter, bland annat om handel, fiske och andra samarbeten över Engelska kanalen.

Program från TV4