Malmström får fem år till i EU-kommissionen

Cecilia Malmström nomineras för ytterligare en femårsperiod som EU-kommissionär, meddelade statsminister Fredrik Reinfeldt på torsdagen.
- Jag känner mig stolt och glad att regeringen tycker att jag gör ett bra jobb och jag får vara kvar, säger hon till TV4Nyheterna.

- Det är glädjande att kunna nominera Cecilia, säger statsminister Fredrik Reinfeldt till TT.

Cecilia Malmström har tidigar uttryckt en stor frustration över jobbet efter den stora flyktingkatastrofen utanför Lampedusa i oktober förra året.
- Det är en stor frustration i jobbet. Den stora utmaningen är att få fler länder att ta ansvar för flyktingströmmarna, säger hon om sitt arbete i kommissionen, säger hon till TV4Nyheterna.

Det är dock fortfarande oklart vilka frågor hon ska få arbeta med. Först efter EU-toppmötet den 30 augusti där utrikeschefen ska utses kan kommissionens tillträdande ordförande Jean-Claude Juncker presentera hur ansvarsportföljerna fördelar sig mellan medlemsländernas kommissionärer. Vilka frågor Cecilia Malmström vill arbeta med, eller inte vill arbeta med, vill hon inte svara på. 

MER:

Sjöstedts favoriter till EU-kommissionen

Danska reaktionen på munskyddtvång – meget godt

På torsdagen infördes krav om munskydd på offentliga platser i Danmark. Vill du komma in på tillexempel gym och matvarubutiker så måste du nu bära munskydd. Ett välkommet krav enligt danskarna själva.

Här är Donald Trump – som skräckpumpa

Halloween står för dörren och att skära fram ansikten i pumpor är populärt. Men att karva fram USA:s president Donald Trump kanske inte hör till vanligheterna.

Byn som tappat flest invånare i Sverige

Den svenska landsbygden fortsätter att förlora invånare, vilket leder till allt sämre service. I Kristineberg i Lycksele kommun har 80 procent av befolkningen försvunnit sedan 60-talet.

Merkels stenhårda restriktioner

Stängda teatrar och biografer, igenbommade restauranger och i princip stopp för utländsk turism. Det är den tyska förbundskanslern Angela Merkels krav för att bromsa smittspridningen – men först måste hon övertyga sina kolleger i delstaterna.

SD-toppen frias från sexanklagelser

TV4Nyheternas Ulf Kristofferson om att Sverigedemokraternas EU-parlamentariker Peter Lundgren frias från sexuellt ofredande.

Program från TV4