Djurens parti i Pride: "Allas rätt till kärlek bör inkludera djuren"

"Pride-idén om allas rätt till kärlek bör inkludera djuren". Så skriver Jonas Paulsson och Elin Pöllänen, partiledarna
för nybildade Djurens Parti som hoppas få en plats i riksdagen, i en debattartikel. På lördag deltar de i Pride-paraden.

"Pride-paraden handlar om allas rätt till kärlek, frihet och respekt och detta ska ju även gälla djuren. Pride-budskapet har i Sverige med åren blivit alltmer grundläggande och kopplas samman med självklara värderingar beträffande människor. Men rättigheterna förnekas de miljontals djur som varje år ses som känslolösa objekt inom den svenska djurindustrin." Så¨skriver partiledarna Jonas Paulsson och Elin Pöllänen i en debattartikel på Nyheter24

Utklädda till djur

På lördag deltar partiet med regnbågsflaggor, banderoller och musik. Och medlemmar själva - utklädda till djur. Det är första gången ett parti med fokus på djurfrågor deltar i tåget.

"Vårt budskap är att det är hög tid att rätten till självvald kärlek och sex utökas till att omfatta alla individer, även djuren. För ingen är verkligt fri i ett samhälle där någon annan förtrycks, skriver de i debattartikeln.

MER:

Rekordmånga ministrar i årets parad

Danska reaktionen på munskyddtvång – meget godt

På torsdagen infördes krav om munskydd på offentliga platser i Danmark. Vill du komma in på tillexempel gym och matvarubutiker så måste du nu bära munskydd. Ett välkommet krav enligt danskarna själva.

Här är Donald Trump – som skräckpumpa

Halloween står för dörren och att skära fram ansikten i pumpor är populärt. Men att karva fram USA:s president Donald Trump kanske inte hör till vanligheterna.

Byn som tappat flest invånare i Sverige

Den svenska landsbygden fortsätter att förlora invånare, vilket leder till allt sämre service. I Kristineberg i Lycksele kommun har 80 procent av befolkningen försvunnit sedan 60-talet.

Merkels stenhårda restriktioner

Stängda teatrar och biografer, igenbommade restauranger och i princip stopp för utländsk turism. Det är den tyska förbundskanslern Angela Merkels krav för att bromsa smittspridningen – men först måste hon övertyga sina kolleger i delstaterna.

SD-toppen frias från sexanklagelser

TV4Nyheternas Ulf Kristofferson om att Sverigedemokraternas EU-parlamentariker Peter Lundgren frias från sexuellt ofredande.

Program från TV4