Extern länk
Början på sidans innehåll

#TV4Båten

En varm sommar har gjort att många båtägare beger sig ut i Göta kanal. TV4Play låter alla utan egen båt att hänga med på den historiska resan - med livesända kameror på en av kanalens båtar "M/S Diana". Livekamerorna från #TV4Båten visas i sin helhet från torsdag 31/7 10:00 till 5/8 klockan 16:00 på TV4Play/tv4.se En varm sommar har gjort att många båtägare beger sig ut i Göta kan...

#TV4Båten i dramatik - motorhaveri försenade avfärden med 5 timmar

Succé-livesändningen #TV4Båten är visserligen slow-tv. Men årets premiär kantades av kanske lite väl långsam inledning. Ett motorhaveri försenade avgången med 5 timmar.

Efter succé-sändningen 2013 var det spänt inför årets premiär av Göta kanal-resan #TV4Båten. Men båtens avgång kantades av motorproblem.

- Ett lagerhus i remspännaren hade gått sönder. Kortfattat kan man säga att det är den motorik som för över all kraft från motorn till propellern. Utan ett fungerade lagerhus fungerar inte båten, berättar TV4:s Jonathan Nordin.

Flera av #TV4Båtens mekaniker arbetade hårt och lyckades efter 5 timmar att installera de nya delarna. Men allting filmades i slow-tv-sändningen.

- Årets slow-tv-premiär blev kanske lite väl långsam. Nu höjer vi tempot, fortsätter Jonathan.

Se inslaget från TV4:s Nyhetsmorgon genom att klicka här.