Welcome to Sweden

Komediserie om amerikanen Bruce Evans som flyttar från New York till Stockholm med sin svenska flickvän Emma.

Komediserie om amerikanen Bruce Evans som flyttar från New York till Stockholm med sin svenska flickvän Emma.

NBC sänder en andra säsong av Welcome to Sweden

Succén fortsätter för TV4 och Welcome to Sweden. Först blev det klart för en ny säsong i TV4, och nu står det klart att även amerikanska NBC också vill sända uppföljaren.

Serien, som hade premiär i USA 10 juli och kommit halvägs in på säsongen, har tagits väl av den amerikanska publiken. Premiäravsnittet sågs av 3,5 miljoner tittare och har en snitt publik på 2,9 miljoner tittare per avsnitt. Premiären var den näst populäraste debuten av en sommarkomedi i NBC på tio år.

TV4:s intranät har stämt av med seriens exekutiva producent Fredrik Arefalk sedan det står klart att NBC valt att sända en andra säsong av Welcome to Sweden.

Var det väntat att NBC skulle vilja sända en andra säsong av serien?

 - Eftersom Welcome to Sweden har tagits emot väldigt positivt i USA, inte minst av en samlad kritikerkår och samtidigt som tittarsiffrorna har varit hyggliga, kommer det inte som en total överraskning att NBC vill fortsätta. Och det är väldigt roligt och faktiskt rätt stort att en TV4-serie får en andra säsong på en stor amerikansk kanal vilket jag tycker att vi på TV4 kan vara stolta över.


Vad innebär det här för TV4? Är det välkänt att TV4 är med och producerar?

- För tittarna i USA upplevs Welcome to Sweden främst som NBC:s egen show men vår creditlogga finns med i varje episod och branschtidningarna är generösa med att nämna även oss när de skriver om serien. Därför är den internationella tv-branschen väl medveten om seriens ursprung.


Hur står det här sig rent historiskt?

- Det är en unik tv-händelse att ett av USA:s stora networks sänder en icke-amerikansk serie. Mig veterligen har det aldrig skett tidigare, inte ens med en brittisk serie vilket gör att TV4 just nu skriver tv-historia.

Stjärnspäckat i Welcome to Swedens andra säsong

I årets upplaga av den internationella komedisuccén Welcome to Sweden välkomnas ett antal internationella världsstjärnor till ett vintrigt Sverige. Bland andra dyker Neve Campbell, Jason Priestley, Jack Black och Paul Simon upp i nya gästroller, och så även Anja Pärson.

Vinnare DVD-tävling

Här presenteras vinnarna i Welcome to Swedens DVD-tävlingen. Finns ditt namn med på listan?

Klart med ny säsong av Welcome to Sweden

Här kommer ett glädjande besked till alla som gillar Greg Poehlers romantiska komediserie Welcome to Sweden, TV4 har nyligen beställt en ny säsong av serien vars premiär sågs av 1,7 miljoner tittare.

Nakenchock i bastun

För att ge Bruce ett riktigt svenskt välkomnande bjuder Emmas familj med honom till bastun. Men kombinationen jetlag, värme, sprit och en naken svärfar visar sig svår att hantera.

Welcome to Sweden komediserie om kulturkrockar

Greg Poehler spelar amerikanen Bruce som flyttar till Sverige för kärlekens skull, nämligen hans svenska flickvän Emma. Men han ser även flytten som en möjlighet att börja om och göra något meningsfullt av sitt liv. Han vill inte vara en framgångsrik revisor till bortskämda kändisar längre.

Det här är Emma i Welcome to Sweden

Emma Wiik, spelad av Josephine Bornebusch, är en intelligent, kärleksfull och fyndig tjej som flyttar hem för att börja jobba på bank efter flera år i USA. Hon vill överbevisa sin mamma att hon äntligen hittat sin själsfrände i Bruce och att förhållandet med honom ska hålla längre än de vanliga två veckorna.

Inspelningarna igång av TV4:s nya humorserie Welcome to Sweden

Vad händer när en amerikan träffar en svenska, blir förälskad och bestämmer sig för att följa med henne hem till Sverige? Det får vi veta i TV4:s nya humorserie och internationella storsatsning Welcome to Sweden, med bland andra Josephine Bornebusch, Lena Olin och Claes Månsson.