Extern länk
Början på sidans innehåll

Leifs restaurang

Leifs restaurang

Svensk dokumentärserie. Krögaren Leif Mannerström letar efter personer som inte har något jobb och behöver en ny chans i arbetslivet.Svensk dokumentärserie. Krögaren Leif Mannerström letar efter perso...

Foto: Cecilia Möller/TV4

Leif Mannerström letar kökstalang bland arbetslösa

Leif Mannerström har en tuff uppgift framför sig. På bara ett par veckor ska han lära upp ett antal personer utan förkunskaper, som idag står utanför arbetsmarknaden, att bli fungerande och eftertraktad restaurangpersonal i nya programmet Leifs restaurang.

Uppdaterad: Publicerad:

Leif Mannerströms adepter har alla olika åldrar och bakgrund, de har också olika anledningar till varför de saknar ett jobb. Vad de har gemensamt är att de nu fått sitt livs chans och att de tänker ta den.

Under ett par hektiska veckor ska tio personer utbildas för att sedan, tillsammans med Leif och hans köksmästare Olle Ahnberg samt restaurangchef Annelie Öster, öppna restaurang Mannerström på Gropen i Göteborg och driva den för betalande gäster.

Även efter att restaurangen har öppnat kommer Leif att öka svårighetsgraden för sin nya personal successivt, allt för att de ska hinna lära sig så mycket som möjligt.

Syftet med projektet är att de här personerna ska gå från sysslolösa till eftertraktad personal. Att deras självförtroende ska växa och att de ska få en nystart i livet.

Målsättningen är att efter programmet kunna erbjuda alla deltagare en anställning, antingen på Gropen eller på en annan restaurang.

Tittarna kommer att följa Leif och deltagarna både i arbetet på restaurangen och i deras privatliv och i deras utveckling under resans gång.