Leif Mannerström är initiativtagare till projektet och den som har kommandot. Det är han som väljer ut vilka han vill ha med sig på den här resan och det är hans namn som står på restaurangen, och därmed hans anseende som står på spel. Till sin hjälp har Leif en köksmästare, Olle Ahnberg, och en restaurangchef, Annelie Öster, som kommer att bistå honom i den dagliga utbildningen av adepterna.
- Alla kan lära sig att bli bra matlagare bara man har rätt inställning, intresse och vilja att jobba hårt. Det känns viktigt att ge tillbaka något tillbaka till staden Göteborg och ge människor som hamnat snett en ärlig chans att ta sig tillbaka, säger Leif Mannerström.
Leif är en spontan och kreativ person som har svårt att hålla sig för att kasta ut nya utmaningar och uppslag till sina adepter. Han är optimist och ser inte att det finns några hinder på vägen – det finns inga problem, bara utmaningar. Utmaningar är till för att övervinnas.
Leifs högra hand och "broms"
Olle Ahnberg är Leifs högra hand i köket. Han har jobbat med Leif i snart tio år, både som köksmästare på Sjömagasinet men även på Kometen. Han driver även en säsongskrog på Österlen på ett B&B som heter Östangård. Han är den som bäst vet hur det är att jobba med Leif och som är van att parera hans plötsliga infall. Leif har fullt förtroende för Olle och litar fullständigt på hans förmåga. Olle är en rätt lågmäld men observant person som noterar allt det som händer i köket. Han kan på ett träffande sätt beskriva adepternas personligheter och utveckling och han vet vad som kommer att krävas av dem i slutänden om det här ska fungera. Olles stora utmaning, förutom att lära adepterna allt de behöver veta, är att hantera och bemästra de plötsliga utmaningar som Leif kommer ställa honom och köksadepterna inför under resans gång.
Annelie Öster kommer från en gedigen restaurangbakgrund och krögarfamilj. Hon har precis som Leif drivit en av stjärnkrogarna i Göteborg, Westra Piren, tillsammans med sin bror. Hon har även utbildat på Grythyttan och hon har rekryterat nyckelpersoner inom restaurang i Göteborg. Annelie är en driven, karismatisk och bestämd kvinna med glimten i ögat och hjärtat på rätt ställe. Hon har öga för detaljer och lämnar ingenting åt slumpen. Hennes stora utmaning i detta, förutom att utbilda adepterna, kommer att bli att parera alla Leifs plötsliga infall med allt vad de kan komma att innebära för driften av restaurangen.