23-årige Kevin: SD ska inte pracka på mig massa åsikter

Ett flygblad från Sverigedemokraterna gjorde 23-årige Kevin Broberg i Frillesås förbannand.
Han tog upp kampen mot främlingsfientlighet - nu prisas han av intergrationsministern.

Det var när flygbladet från Sverigedemokraterna hamnade i hans brevlåda som Kevin Broberg reagerade.

- De sade att det skulle bli gruppvåldtäkter och bilbränder i Frillesås - men det handlade alltså om att några flyktingbarn skulle komma.

När Kevin Broberg besöker Nyhetsmorgon berättar han om sitt eget lokala initiativ Frillesås Friendship. 

- SD ska inte komma och pådyvla mig massa åsikter.

Prisas av integrationsministern

Kevin Broberg fick Frillesåsborna att ta ställning för det nya flyktingboendet, vilket ledde till att de främlingsfientliga avslutade kampanjent.

Frillesås Friendship har sedan fortsatt att ordna aktiviteter i kommunen med syfte att sprida budskapet om ett öppet och tolerant samhälle. Deras sätt att jobba har spritt sig till andra orter - både i Sverige och andra länder. 

Kevin Broberg har för sitt arbete nu tilldelats ett stipendium. Priset delas ut på torsdagen av integrationsminister Erik Ullenhag.

Läs om elva andra antirasisitiska grupper och deras kamp 

Danska reaktionen på munskyddtvång – meget godt

På torsdagen infördes krav om munskydd på offentliga platser i Danmark. Vill du komma in på tillexempel gym och matvarubutiker så måste du nu bära munskydd. Ett välkommet krav enligt danskarna själva.

Här är Donald Trump – som skräckpumpa

Halloween står för dörren och att skära fram ansikten i pumpor är populärt. Men att karva fram USA:s president Donald Trump kanske inte hör till vanligheterna.

Byn som tappat flest invånare i Sverige

Den svenska landsbygden fortsätter att förlora invånare, vilket leder till allt sämre service. I Kristineberg i Lycksele kommun har 80 procent av befolkningen försvunnit sedan 60-talet.

Merkels stenhårda restriktioner

Stängda teatrar och biografer, igenbommade restauranger och i princip stopp för utländsk turism. Det är den tyska förbundskanslern Angela Merkels krav för att bromsa smittspridningen – men först måste hon övertyga sina kolleger i delstaterna.

Program från TV4