Hela Sverige bakar

Följ med på en resa genom bakelsernas värld. Dramatik, precision och kreativa chansningar väntar när amatörbagare från hela Sverige gör allt vad de kan för att imponera på den tuffa juryn.

Följ med på en resa genom bakelsernas värld. Dramatik, precision och kreativa chansningar väntar när amatörbagare från hela Sverige gör allt vad de kan för att imponera på den tuffa juryn.

De tävlar i tredje säsongen av Hela Sverige bakar

En barnmorska, en bankman och en tatueringsborttagerska. Det är några av de tolv passionerade bakningsentusiaster som i höst gör upp om chansen att ge ut sin egen bakbok och den ärofyllda titeln Sveriges bästa hemmabagare. Det blir tio veckor med inspirerande bakning och mycket känslor när Sjuans succéprogram Hela Sverige bakar äntligen drar igång igen.

Årets deltagare är riktiga eldsjälar med olika bakgrunder. De samlas på Taxinge slott för att briljera med sina kunskaper om kakor, tårtor, bröd och bullar – allt för att vinna Sveriges största baktävling. Vinnaren får ge ut sin egen bakbok och får även den stora äran att bli utsedd till Sveriges bästa hemmabagare. Precis som förra säsongen är det välmeriterade Johan Sörberg och Birgitta Rasmusson som sitter i juryn samt folkkära Tilde de Paula Eby som är programledare.

- Jag ser verkligen fram emot att jobba med Hela Sverige bakar igen. Det är ett härligt gäng som brinner för att baka och tävlingsnerverna var påtagliga. Vi kom varandra nära under programmet och upplevde mycket tillsammans, säger Tilde De Paula Eby.

Under tio veckor kämpar deltagare från hela Sverige om att vinna vårt lands största baktävling. De får bevisa sina kunskaper i allt från tårtor och kakor till bröd och pajer. Caroline Ahlqvist vann tävlingen förra året och gav ut boken Älska att baka.

Årets deltagare är:

Sjuksköterskan Julie Karlsson, 29 år, från Göteborg. Julie är en rak och driven människa som älskar att baka.

Chefen Johan Doverland, 31 år, från Stockholm. Bakningen fungerade som terapai under Johans svåra väg tillbaka efter en fängelsevistelse.

Webbredaktören Cassandra Lundgren, 26 år, från Stockholm. När norrländskan Cassandra flyttade till Ekerö upptäckte hon hur roligt det är att baka.

Barnmorskan Carina Kirkdeveli, 53 år, från Borås. Viljestarka Carina drömmer om att bli konditor.

Studenten Lisa Larsson, 18 år, från Oxie. Energiska Lisa tar inspiration av sin finländska mormor.

Bankanställde Rani Alhallak, 24 år, från Stockholm. Den varmhjärtade Rani har libanesiskt påbrå och bakar med stort engagemang.

Alexandra Larsson, 26 år, från Göteborg som arbetar med tatueringsborttagning. Alexandra älskar livet i USA och vill gärna dela med sig av den svenska bakglädjen där. 

Säljaren Johanna Cronwall, 23 år, från Växjö. Drivna Johanna vill bli bäst på allt hon gör, och bakning är inget undantag.

Egenföretagaren Rolf Svensson, 61 år, från Upplands Väsby. Livsnjutaren Rolf brukar kalla sig själv för marängkungen.

Säljaren Peter-Patrik Isaksson, 27 år, från Göteborg. Positive Peter-Patrik älskar att synas och höras.

Butikssäljaren Ulrika Lind, 33 år, från Eskilstuna. Känslosamma Ulrika vill bevisa för sig själv att hon är bra på det hon gör.

Studenten Jennifer Barmer, 24 år, från Helsingborg. För gladlynte Jennifer betyder familjen allt.

Sök till Hela Sverige bakar 2021

Just nu söker Hela Sverige bakar efter nya deltagare till nästa säsong. Var med och tävla om titeln Sveriges bästa hemmabagare 2021! Så här gör du för att söka!

Så gör du perfekta Milanostänger

Milanostången fanns med i Sju sorters kakor redan i början av 1950-talet, men försvann i den stora kakrevideringen i 1965 års upplaga. Men i Hela Sverige bakar finns det alltid plats för en fin Milanostång på kakfatet. Elisabeth och Johan visar hur du gör!

Så gör du Crêpes Suzette

En klassisk fransk dessert med flamberade små dessertpannkakor - men inte helt lätt att göra perfekta. Elisabeth och Johan guidar dig genom stegen!

Så gör du macarons

Johan och Elisabeth från juryn i Hela Sverige bakar visar hur du gör den klassiska franska mandelkakan med kallvispad maräng.

Så gör du cannoli

Elisabeth och Johan visar hur du gör det klassiska sicilianska bakverket i form av rör fyllda med en söt och smakrik ricottablandning.

Ny jurymedlem och årets deltagare i Hela Sverige bakar 2020

Bland fluff och maränger är det återigen dags för tittarfavoriten Hela Sverige bakar. I år med den nya jurymedlemmen Elisabeth Johansson som är mångfaldigt prisad inom både bakning och matlagning. I Matlagnings-OS 2004 fick hon guldmedalj i konditorkategorin och en silvermedalj tillsammans med sitt lag.

Sök till Hela Sverige bakar 2020

Just nu söker Hela Sverige bakar efter nya deltagare till nästa säsong. Var med och tävla om titeln Sveriges bästa hemmabagare! Så här gör du för att söka!

Thomas svaghet är tårtor och pajer

Thomas, 66 år, från Stockholm. Före detta tävlingsgymnast som älskar att arbeta med surdeg och håller surdegskurser för amatörer. Thomas vill uppmuntra fler äldre män att baka.

Mattias är glad och strukturerad

Mattias, 47 år, från Stockholm. Målmedveten fastighetschef som gillar att träna bikramyoga. Älskar att baka för att det ger utlopp för både den logiska och kreativa sidan.

Jannie siktar på minst fjärde plats

Jannie Skarstedt, 30, från Ängelholm. Tävlingsinriktad försäljningsområdeschef som älskar att dekorera bakverk. Jannies mamma deltog i programmet 2016, och hon hoppas nu komma längre.

Lär känna Dennis

Dennis är 33 år från Örebro. Teckenspråks- och dövblindtolk som gillar att organisera saker. Intresset för bakning väcktes i gymnasiet och han älskar att baka mjuka kakor

Här är deltagarna i Hela Sverige bakar 2019

Den 25 september är Hela Sverige bakar tillbaka med 12 nya amatörbagare från hela landet. Överraskningar, oväntade twister och en hel del dramatik väntar när deltagarna gör upp i sockerstinna bakutmaningar.

Årets deltagare i Hela Sverige bakar

Tittarfavoriten Hela Sverige bakar är tillbaka med nya programledare, förnyat innehåll och tolv färska hemmabagare. Vi får möta allt från en taxichaufför som är besatt av vetedegar till en före detta elitidrottare som har bakat sedan tolvårsåldern.