Hela Sverige bakar

Följ med på en resa genom bakelsernas värld. Dramatik, precision och kreativa chansningar väntar när amatörbagare från hela Sverige gör allt vad de kan för att imponera på den tuffa juryn.

Cassandra Lundgren deltagare Hela Sverige bakar

Webbredaktören Cassandra Lundgren, 26 år, från Stockholm. När norrländskan Cassandra flyttade till Ekerö upptäckte hon hur roligt det är att baka.

Varför sökte ni till Hela Sverige bakar? Vad var det som lockade?

För att jag ville testa att satsa på bakningen och ta chansen att lära mig en massa nytt. Jag har följt programmet sedan start och alltid känt att det vore kul att själv få stå där. Jag är en riktig tävlingsmänniska och älskar.

Hur föddes ditt intresse för bakning?

Mitt intresse för mat och bakning har alltid funnits där sedan jag var liten, men det var inte förrän jag flyttade till hus och fick ett riktigt kök, som intresset tog fart på riktigt.

Vilken är din styrka respektive svaghet när det kommer till bakning?

Min styrka är min kreativitet och att jag faktiskt testat på det mesta när det kommer till bakning. Min svaghet är att jag rätt lätt brusar upp, blir stressad, ibland handlingsförlamad när något går fel i köket. 

Vad vill du helst bli uppvaktad med på din födelsedag – en läcker tårta eller ett nybakat frukostbröd?

Båda, kan inte välja! Älskar födelsedagar och att firar det gärna med en långfrukost och hembakat bröd följt av en tårtbuffe lite senare. Att äta är livet!

När du bjuder på fika, ja vad dukar du då fram - sju sorters kakor eller en chokladkaka serverad med grädde?

Sju sorters kakor och ibland mer… Jag gillar att göra miniatyrer av allt jag bakar och på så sätt får gästerna prova fler smaker.

Vilket föredrar du – knåda degen för hand eller använda köksmaskin?

Knåda för hand om jag har tid, men oftast faller valet på köksmaskinen i vardagens stress. 

Surdeg eller fullkornsbröd?

Fullkornsdeg. Surdeg äter jag gärna, men bjuder sällan på. 

Sachertårta eller jordgubbstårta?

Sachertårta.

Dammsugare eller cupcake?

Miniatyr-cupcakes. Cupcakes går att göra i oändliga kombinationer vilket är skoj.

Läs om alla deltagarna i Hela Sverige bakar.

Julie Karlsson

Johan Doverland

Carina Kirkdeveli

Lisa Larsson

Rani Alhallak

Alexandra Larsson

Johanna Cronwall

Rolf Svensson

Peter-Patrik Isaksson

Ulrika Lind

Jennifer Barmer

Så gör du perfekta Milanostänger

Milanostången fanns med i Sju sorters kakor redan i början av 1950-talet, men försvann i den stora kakrevideringen i 1965 års upplaga. Men i Hela Sverige bakar finns det alltid plats för en fin Milanostång på kakfatet. Elisabeth och Johan visar hur du gör!

Så gör du Crêpes Suzette

En klassisk fransk dessert med flamberade små dessertpannkakor - men inte helt lätt att göra perfekta. Elisabeth och Johan guidar dig genom stegen!

Så gör du macarons

Johan och Elisabeth från juryn i Hela Sverige bakar visar hur du gör den klassiska franska mandelkakan med kallvispad maräng.

Så gör du cannoli

Elisabeth och Johan visar hur du gör det klassiska sicilianska bakverket i form av rör fyllda med en söt och smakrik ricottablandning.

Ny jurymedlem och årets deltagare i Hela Sverige bakar 2020

Bland fluff och maränger är det återigen dags för tittarfavoriten Hela Sverige bakar. I år med den nya jurymedlemmen Elisabeth Johansson som är mångfaldigt prisad inom både bakning och matlagning. I Matlagnings-OS 2004 fick hon guldmedalj i konditorkategorin och en silvermedalj tillsammans med sitt lag.

Sök till Hela Sverige bakar 2020

Just nu söker Hela Sverige bakar efter nya deltagare till nästa säsong. Var med och tävla om titeln Sveriges bästa hemmabagare! Så här gör du för att söka!

Thomas svaghet är tårtor och pajer

Thomas, 66 år, från Stockholm. Före detta tävlingsgymnast som älskar att arbeta med surdeg och håller surdegskurser för amatörer. Thomas vill uppmuntra fler äldre män att baka.

Mattias är glad och strukturerad

Mattias, 47 år, från Stockholm. Målmedveten fastighetschef som gillar att träna bikramyoga. Älskar att baka för att det ger utlopp för både den logiska och kreativa sidan.

Jannie siktar på minst fjärde plats

Jannie Skarstedt, 30, från Ängelholm. Tävlingsinriktad försäljningsområdeschef som älskar att dekorera bakverk. Jannies mamma deltog i programmet 2016, och hon hoppas nu komma längre.

Lär känna Dennis

Dennis är 33 år från Örebro. Teckenspråks- och dövblindtolk som gillar att organisera saker. Intresset för bakning väcktes i gymnasiet och han älskar att baka mjuka kakor

Här är deltagarna i Hela Sverige bakar 2019

Den 25 september är Hela Sverige bakar tillbaka med 12 nya amatörbagare från hela landet. Överraskningar, oväntade twister och en hel del dramatik väntar när deltagarna gör upp i sockerstinna bakutmaningar.

Årets deltagare i Hela Sverige bakar

Tittarfavoriten Hela Sverige bakar är tillbaka med nya programledare, förnyat innehåll och tolv färska hemmabagare. Vi får möta allt från en taxichaufför som är besatt av vetedegar till en före detta elitidrottare som har bakat sedan tolvårsåldern.