Hela Sverige bakar

Följ med på en resa genom bakelsernas värld. Dramatik, precision och kreativa chansningar väntar när amatörbagare från hela Sverige gör allt vad de kan för att imponera på den tuffa juryn.

Lisa Larsson deltagare Hela Sverige bakar

Studenten Lisa Larsson, 18 år, från Oxie. Energiska Lisa tar inspiration av sin finländska mormor.

Varför sökte ni till Hela Sverige bakar? Vad var det som lockade?

Att få testa mina bakkunskaper var det som lockade mest.

Hur föddes ditt intresse för bakning?

Mitt bakintresse föddes när mamma lärde mig grunderna att baka. Jag älskar att skapa och upptäckte tidigt att jag hade talang för det.

Vilken är din styrka respektive svaghet när det kommer till bakning?

Jag är nyfiken och vill lära mig så mycket som möjligt innan det är för sent, vilket jag ser som min styrka i tävlingen. Min svaghet är att jag i stressade situationer kan agerar irrationellt och det brukar få konsekvenser på bakbortet.

Vad vill du helst bli uppvaktad med på din födelsedag – en läcker tårta eller ett nybakat frukostbröd?

Tårta.

När du bjuder på fika, ja vad dukar du då fram - sju sorters kakor eller en chokladkaka serverad med grädde?

Chokladkaka med grädde.

Vilket föredrar du – knåda degen för hand eller använda köksmaskin?

Degen blir bättre med maskin.

Surdeg eller fullkornsbröd?

Surdeg.

Sachertårta eller jordgubbstårta?

Jordgubbstårta.

Dammsugare eller cupcake?

Cupcakes.

Läs om alla deltagarna i Hela Sverige bakar.

Julie Karlsson

Johan Doverland

Cassandra Lundgren

Carina Kirkdeveli

Rani Alhallak

Alexandra Larsson

Johanna Cronwall

Rolf Svensson

Peter-Patrik Isaksson

Ulrika Lind

Jennifer Barmer

Så gör du perfekta Milanostänger

Milanostången fanns med i Sju sorters kakor redan i början av 1950-talet, men försvann i den stora kakrevideringen i 1965 års upplaga. Men i Hela Sverige bakar finns det alltid plats för en fin Milanostång på kakfatet. Elisabeth och Johan visar hur du gör!

Så gör du Crêpes Suzette

En klassisk fransk dessert med flamberade små dessertpannkakor - men inte helt lätt att göra perfekta. Elisabeth och Johan guidar dig genom stegen!

Så gör du macarons

Johan och Elisabeth från juryn i Hela Sverige bakar visar hur du gör den klassiska franska mandelkakan med kallvispad maräng.

Så gör du cannoli

Elisabeth och Johan visar hur du gör det klassiska sicilianska bakverket i form av rör fyllda med en söt och smakrik ricottablandning.

Ny jurymedlem och årets deltagare i Hela Sverige bakar 2020

Bland fluff och maränger är det återigen dags för tittarfavoriten Hela Sverige bakar. I år med den nya jurymedlemmen Elisabeth Johansson som är mångfaldigt prisad inom både bakning och matlagning. I Matlagnings-OS 2004 fick hon guldmedalj i konditorkategorin och en silvermedalj tillsammans med sitt lag.

Sök till Hela Sverige bakar 2020

Just nu söker Hela Sverige bakar efter nya deltagare till nästa säsong. Var med och tävla om titeln Sveriges bästa hemmabagare! Så här gör du för att söka!

Thomas svaghet är tårtor och pajer

Thomas, 66 år, från Stockholm. Före detta tävlingsgymnast som älskar att arbeta med surdeg och håller surdegskurser för amatörer. Thomas vill uppmuntra fler äldre män att baka.

Mattias är glad och strukturerad

Mattias, 47 år, från Stockholm. Målmedveten fastighetschef som gillar att träna bikramyoga. Älskar att baka för att det ger utlopp för både den logiska och kreativa sidan.

Jannie siktar på minst fjärde plats

Jannie Skarstedt, 30, från Ängelholm. Tävlingsinriktad försäljningsområdeschef som älskar att dekorera bakverk. Jannies mamma deltog i programmet 2016, och hon hoppas nu komma längre.

Lär känna Dennis

Dennis är 33 år från Örebro. Teckenspråks- och dövblindtolk som gillar att organisera saker. Intresset för bakning väcktes i gymnasiet och han älskar att baka mjuka kakor

Här är deltagarna i Hela Sverige bakar 2019

Den 25 september är Hela Sverige bakar tillbaka med 12 nya amatörbagare från hela landet. Överraskningar, oväntade twister och en hel del dramatik väntar när deltagarna gör upp i sockerstinna bakutmaningar.

Årets deltagare i Hela Sverige bakar

Tittarfavoriten Hela Sverige bakar är tillbaka med nya programledare, förnyat innehåll och tolv färska hemmabagare. Vi får möta allt från en taxichaufför som är besatt av vetedegar till en före detta elitidrottare som har bakat sedan tolvårsåldern.