Extern länk
Början på sidans innehåll

Nyheterna

Foto: TV4

Premiär för Marcus svarar & förklarar – ny podcast inför valet

På tisdag 26 augusti startar en ny podcast här på Valsajten som har fokus på politik och det stundande valet. Två gånger i veckan kommer ett nytt avsnitt där valexperten Marcus Oscarsson svarar på lyssnarnas frågor. Varje del innehåller även en intervju med en gäst.

Uppdaterad: Publicerad:

Får Kungen och Drottningen rösta? Finns det någon möjlighet att det blir någon annan statsminister än Lövfen eller Reinfeldt? Mitt i den brinnande valrörelsen svarar och förklarar Marcus Oscarsson på lyssnarnas frågor.

-  Intresset för politik är stort i Sverige och speciellt mitt i supervalårets valkampanj finns det så många frågor och funderingar bland väljarna. Mitt syfte som valexpert är att bjuda på det där lilla extra för den som vill lär sig lite mer om politikens underbara värld, säger Marcus Oscarsson.

Så ställer du din fråga

Har du en fråga om valet eller politik i allmänhet så kan du mejla fragamarcus@tv4.se eller twittra frågan med #fragamarcus

Gäst i premiäravsnittet är Herman Lindqvist som bland annat ger ett historiskt perspektiv på hur maktbalansen mellan kungen och statsministern sett ut genom tiderna.

Två avsnitt i veckan

-  Jag hoppas att lyssnaren ska få nya tankar och aha-upplevelser efter att ha lyssnat på podcasten och jag är säker på att våra intressanta gäster också kan bidra med nya perspektiv som gör att man kanske börjar tänka i nya banor efter att ha hört programmet, säger Marcus.

Ett nytt avsnitt kommer varje tisdag och torsdag klockan 05:00. Ni kommer hitta avsnitten här på Valsajten.