Extern länk
Början på sidans innehåll

Nyheterna

Senaste nytt

Kvinna allvarligt skadad i trafikolycka

Restaurang i Veberöd brinner

Erdogan stuvar om rejält i regeringen

Senaste dygnet

Anna Kinberg Batra: Reinfeldt bad mig gå hit

Moderaterna är det enda partiet som inte skickade sin partiledare för samtal med talmannen på onsdagen. I stället kom Anna Kinberg Batra till mötet. Vilket genast eldade på spekulationerna om henne som en möjlig partiledarkandidat.

Uppdaterad: Publicerad:

Anna Kinberg Batra, M:s gruppledare, fick efter mötet med talmannen frågan om varför hon och inte Reinfeldt träffat talmannen, och om hon eventuellt kan komma att efterträda Reinfeldt som partiledare, en möjlighet vissa spekulerat i.

- Det betyder att jag sköter mitt jobb som gruppledare. Min partiledare har bett mig gå hit i de här samtalen, svarade hon.

Kinberg Batra sade att hon i dagsläget "går till jobbet precis som vanligt", och svarade inte direkt på frågan om hon skulle kunna ställa upp som kandidat till partiledarrollen.

- Nu ska vi först för Moderaternas del ha ett samtal om den politiska effekten av de här valresultaten vi har fått, säger hon.

- Det måste vi få göra inom ramen för våra interna processer.

"Upp till Löfven"

Gällande budgetfrågan sade hon:

- Vi är beredda att släppa fram Löfven som regeringsbildare under förutsättning att han kan visa att han har förmåga att få igenom en budget.

TT: Hur ska han visa att han kan få igenom sin budget?

- Det är upp till Stefan Löfven. Han har hittills inte presenterat hur hans regeringsunderlag ser ut eller vilken politik det skulle kunna innebära, säger Kinberg Batra.

TT: Kommer Alliansen att lägga fram en gemensam budgetmotion?

- Vi står bakom det besked Alliansens partiledare skrivit på DN debatt och sagt vid flera tillfällen under valrörelsen, nämligen att vi är beredda att lägga vårt valmanifest till grund för en gemensam budgetmotion och den vill vi också rösta för. Sverige skulle behöva fortsätta med Alllianspolitik. Sedan är det upp till Stefan Löfven att visa hur han skulle få igenom sin budgetmotion, säger Kinberg Batra.

TT: Kommer Alliansen att fortsätta att lägga fram gemensamma motioner efter budgetmotionen?

- Nu har vi den här hösten framför oss med budgetförslagen och vi har ett fortsatt mycket gott samarbete med Alliansen i riksdagen, säger Kinberg Batra.

TT