Inköpslista: Säsongens snyggaste mattor

Andrea Engsäll var med i Nyhetsmorgon den 18 september och presenterade de hetaste trenderna gällande mattor. Läs hela inköpslistan här.

Mattor på golvet från vänster: 

Randig i färg/The Rug Company

Blå/svartrandig/Kasthall

Röd/vitrutig/Vandra Rugs

Kelim i flera färger/Mio

Storrutig i beige/The Rug Company

Grå med pastell/Ikea PS 2014

Mattor som hänger från vänster: 

Orange + benvit/Vandra Rugs

Mattprover som hänger/Tisca

Svart-vit kelim/EM

alla vävda småmattor/Vandra Rugs

Ullmattor i rullar/Tisca

Plastmattor på bordet/Horredsmattan

Tygprover på bordet/Vandra/Kasthall

Så undviker du ökad brandrisk i jul

”Håll koll på tända ljus och befinn dig alltid i samma rum”, det är bara ett av de uppmaningar som brandman Johan Nilsson har till julfirare.

Här är julkalendrarna att satsa på i år

Prylexpert Åsa Wallenrud tipsar om 21 väldigt olika julkalendrar i Nyhetsmorgon.

Åsa varnar för att många av de mest populära kalendrarna med skönhetsinnehåll tyvärr redan är slutsålda.

Så ska våldsutsatta kvinnor skyddas

”Vi måste arbeta på bred front” menar Åsa Frostfeldt och Katarina Björkgren som är samordnare för Arbetsförmedlingen respektive utredare på Jämställdhetsmyndigheten.

Fotbollsåret 2020 ”Han kan vinna guldbollen - igen”

I kväll hyllas fotbollsstjärnorna när Fotbollsgalan blir fotbollsåret 2020 - detta mycket speciella år. "Blir inte så mycket gala, men alla föreningar och spelare ska hyllas" säger Frida Nordstrand som tillsammans med Lasse Granqvist leder den lite annorlunda galan.

Långtidssjuka barn i covid-19: ”Känner igen symtomen från vuxensidan”

Åsa Kristoferson Hedlund, covidföreningen berättar om hur flera ansikten av covid kommer fram och vi tycker inte man varnas tillräckligt för hur dålig man kan bli. Man forskar inte på problemen och många lider av att man inte får adekvat hjälp. Barnen är om möjligt ännu mer osynliga eftersom många inte ens testats.

Alexandras dotter har varit sjuk i covid sen påsklovet: ”Feber i 4 månader”

Det kommer fler och fler rapporter om personer som blev sjuka i covid i våras och som fortfarande är sjuka eller har jobbiga biverkningar av viruset och även barn är drabbade. En av dem är Alexandra Svenonius 13-åriga dotter. Både Alexandra och dottern har båda varit sjuka i 7 månader. I våras gick hon inte i skolan alls. Och under hösten mer eller mindre inget alls. Nu är hon sängliggande igen sen fyra veckor.

Munskydd falsk trygghet eller inte: ”Vid trängsel kan det vara bra”

Frågan om munskydd eller inte har varit en het potatis de senaste veckorna. Folkhälsomyndigheten och regeringen vill inte införa något krav men säger att man -kan- använda munskydd i miljöer där man inte kan hålla avstånd. Men vad ska man då tänka på vid användning av munskydd? Hygienöverlägare Susanne Stjernstedt berättar när ett munskydd faktiskt kan hjälpa.

Olof Lundh: ”För mig var Maradona den största”

Fotbollsexperten och Fotbollskanalens krönikör Olof Lundh hyllar en av tidernas största fotbollsspelare, Diego Maradona, som dog i går. Maradona ska ha drabbats av ett hjärtstopp och fördes akut till sjukhus - men hans liv gick inte att rädda. ”Den svärta han kunde visa” är något vi inte ser idag.