Extern länk
Början på sidans innehåll

Nyheterna

Skämtsamt om regeringskrisen

Det skämtas friskt på sociala medier om krisen i riksdagen. Oenigheterna inom och mellan blocken beskrivs som dagisnivå.

Uppdaterad: Publicerad:

Att det är en oviss framtid vi har framför oss står klart efter förra söndagens valresultat. Hur kommer den nya regeringen se ut? Ska det bli nyval? Vem blir egentligen vår nästa statsminister och vad ska vår avgående statsminister göra nu?

Stefan Löfven verkar ha svårt att få till en regering och att som minoritetsregering få igenom sina viljor och krav - vilka kan tänka sig att rösta med Löfven? Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt som efter att ha fått kalla handen av Löfven nu är i opposition och Sverigedemokraterna har nu en vågmästarroll som de andra partierna kommer göra allt för att inte låta få något avgörande.

Och på sociala medier skämtas det om den röra och ovisshet som just nu råder i svensk politik. Skolgårdsnivå på politiken tycker till exempel Facebook-användaren Henrik Olars: "Stefan: 'Du får inte vara med", Jonas med tårar i ögonen: 'Vaddå´rå, vi skulle ju va'... och "Fredrik - 'Får inte jag bestämma vill inte jag vara med! Anders och jag drar nu'.... "Alla: 'Fort, stick, Äckel-Jimmie kommer".' Se hela inlägget i bilden ovan.

En annan Facebook-användare noterade en ovanlig skylt på stan utanför en butik. Där sammanfattades valet 2014 med "vilkas fel" de olika partierna tycker att det är; "M: Det är de sjukas fel, S: Det är de rikas fel, SD: Det är Hassans fel, Fi: Det är männens fel, MP: Allt med motor är fel, V: Har du pengar gör du fel." Se hela inlägget i bilden ovan.

Har du sett fler skämtsamma exempel? Eller har du något eget? Mejla valsajten@tv4.se

Och glöm inte bort #tv4val i sociala medier.

MER:

Borg och Reinfeldt - bästa vänner