Så kan du hjälpa föräldralösa barn i Ghana

Måndagen den 29 september gästade 24-åriga Camilla Gustafsson Nyhetsmorgon och berättade om The Free Project. Läs mer för att ta reda på hur du kan stötta Camilla i hennes arbete.

För två år sedan startade Camilla Gustavsson den ideella organisationen The Free Project som syftar till att förändra och förbättra livet för de föräldralösa barnen i byn Karimenga i norra Ghana. Två år efter start har The Free Project inte bara byggt hus, installerat solcellsel, byggt en skola och borrat en vattenpump utan siktar nu mot nya mål! Till våren ska Camilla tillbaka till barnhemmet för att göra ett självförsöjrningsprojekt på barnhemmet. Allt för att barnen ska få en så bra tillvaro som möjligt!

Vill du engagera dig i The Free Project eller veta mer kan du gå in på www.thefreeproject.se eller https://www.facebook.com/thefreeprojectghana och läsa om hur allt började.

Se mer av The Free Project på YouTube.

Håll koll på resereglerna i jul: "Oro inte ett skäl för avbokning"

Då vi fortfarande väntar på Folkhälsomyndighetens besked om julens resor kan man lugnt säga att det är otydligt gällande hur man ska tänka eller planera. Det här ska vi prata mer om med, Maria Wiezell, konsumentvägledare på Sveriges konsumenter.

Smittas barnet om mamman får corona? – barnläkaren svarar

Många blivande föräldrar är oroliga för att föda nu under pandemin. Vad händer om mamman får covid-19? Är risken stor då att även barnet drabbas, och vad händer då? Kajsa Kaiser är barnläkare och neonatolog.

Rättsprocesser väntar Donald Trump: Kommer sannerligen dömas

Rolf Porseryd går igenom veckans stora utrikeshändelser och pratar om överlämnandet av presidentposten i USA. Han pratar också om att Iran kräver hämnd efter mordet på kärnfysikern och det senaste efter militäroffensiven i Tigray i Etiopien.

Lyckad smittspårning i Uppsala: ”Går att vända kurvan”

Uppsala har varit en av de värst coronadrabbade regionerna i höst. Men nu har en lyckad kartläggning av smittspridningen gjorts, vilket har lett till ett minskat antal fall av smittade. Det handlar om att testa sig för att bära någon annans kors, säger Mats Martinell som är distriktsläkare och projektledare för studien "Crush Covid".

”Prins Charles och Camilla har en hatstorm emot sig”

Det är mer än 30 år sedan prins Charles och Camilla Parker-Bowles inledde sin relation, men nu väcks vreden mot paret igen. ”Kan vi inte få låta de här 70-plusarna vara i fred nu?”, säger Malin Collin.

Elitschackspelaren: ”Jag blev utskåpad av en 10-åring”

Du kan bli bra i schack om du börjar träna som vuxen. Men de riktiga höjderna når bara den som börjar spela som barn, säger Max Wahlund, elitschackspelare. Schack är bra men det är också förfärligt: ”Det är som en intensiv förälskelse”, säger han.