Hela Sverige syr

Juryn i Hela Sverige syr

Det är två mycket kunniga modeprofiler som bedömer deltagarnas arbete i Hela Sveriges syr.

Frederik Andersen är skräddarmästare och 38 år gammal. Han driver A.W. Bauer & Co. som är Nordens enda kvarvarande klassiska herrskärdderi, med lokaler på Brunnsgatan i centrala Stockholm. Frederik arbetade som kostymskäddare på Dramaten men fick lärlingsplats hos A.W. Bauer. Så småningom köpte han in sig i företaget, och driver i dag firman tillsammans med kompanjonen MArtin Ekolin.

Lisbeth Stålborg är 58 år och har ett gediget CV i sömmerskebranschen. Hon har bland annat arbetat med klädmärket Acne och har sytt kostymer till Kungliga Operan, samt driver sin egen syateljé. Hon undervisar också i konstruktion och sömnad på Beckmans designhögskola.

Här är deltagarna i Hela Sverige syr

En lajvare, en träslöjdslärare, en borgerlig begravningsförrättare och en sjungande hemmaskräddare syns bland deltagarna i Sjuans nya program Hela Sverige syr.

De kämpar med nål och tråd i Hela Sverige syr

En lajvare, en träslöjdslärare, en borgerlig begravningsförrättare och en sjungande hemmaskräddare syns bland deltagarna i Sjuans nya format Hela Sverige syr. Tillsammans med en expertjury leder Linda Lindorff programmet som har premiär i oktober.