Soldat och misstänkt skytt ihjälskjutna i Kanada

Den kanadensiska soldat som sköts nära parlamentet i Ottawa har avlidit, uppger en regeringsmedlem för Reuters. Även en beväpnad man har skjutits till döds. Parlamentet i Ottawa i Kanada stängdes och polis uppges jaga ytterligare uppemot tre gärningsmän. Enligt vittnen ska ett 30-tal skott hörts inne i byggnaden.

Enligt Reuters säger den kanadensiska polisen att gärningsmannen eller gärningsmännen fortfarande är på fri fot, och insatsstyrkor ska nu vara på platsen.

Fler skott i närheten i parlamentet

Enligt uppgifter från nyhetsbyrån Reuters har ytterligare skott hörts i närheten av parlamentet i Ottawa i Kanada. En gärningsman uppges fortsatt vara på fri fot, och parlamentet har stängts. En soldat dog efter att ha skjutits av minst en gärningsman, uppger AFP. Polis uppges ha jagat gärningsmannen i parlamentsområdet, enligt vittnen som säger att ett 30-tal skott hörts inne i byggnaden.

Enligt uppgifter på Twitter från flera parlamentsledamöter är en gärningsman skjuten till döds inne i parlamentet. Bernard Trottier, ledamot för de konservativa, skriver att "gärningsmannen är skjuten och dödad", medan Bob Zimmer, också han medlem i de konservativa, skriver att "en ensam gärningsman är avliden".

Premiärminister Stephen Harper har lämnat parlamentet och befinner sig i säkerhet, skriver flera nyhetsbyråer.

Två dagar efter en annan dödlig attack

Skottlossningen vid det kanadensiska parlamentet i Ottawa kommer två dagar efter en annan dödlig attack i landet.

Då körde en man på två militärer utanför ett köpcentrum i Quebec, varpå den ene ska ha avlidit av sina skador, skriver CTV News.

Polisen tog upp jakten och mannen hamnade i diket varpå han sköts ihjäl. Den 25-årige gärningsmannen var "tydligt kopplad till terroristideologi" säger ministern för offentlig säkerhet, Steve Blaney enligt CBC News. Enligt tv-kanalen uppger mannens vänner att han konverterat till islam och på senare tid radikaliserats till att stödja extremistgruppen IS.

Den andre soldaten undkom med lättare skador, skriver CTV News.