Extern länk
Början på sidans innehåll

Det största äventyret

Det största äventyret

Svenska och norska idrottsstjärnor tävlar i två lag om att ta sig snabbast tillbaka till civilisationen från ödemarken. Det lag som kommer sist gör upp om vem som får lämna tävlingen. Slutligen kommer en ensam segare koras.Svenska och norska idrottsstjärnor tävlar i två lag om att ta sig s...

Lassi Karonen deltagare i Det största äventyret.
Foto: Daniel Ohlsson/TV4

Lassi Karonen deltagare i Det största äventyret

Fysfenomenet Lassi Karonen är en av tio deltagare som gör upp i årets Det största äventyret. Hans lungkapacitet är vida känt, ta reda på varför här.

Uppdaterad: Publicerad:

Per Lassi Karonen, född 1976 i Djura, Leksands kommun, är en svensk tävlingsroddare med ett silver i Europamästerkap i ryggsäcken.

Förutom framgångar inom rodd har Lassi Karonen placerat sig som bäst på plats 100 i Vasaloppet. Förutom rodd varje dag på fyrisån i Uppsala och längdskidor när snön lagt sig spelar Karonen fiol. Just detta kanske inte behövs i Det största äventyret, men man vet aldrig vad som väntar i vildmarken. Något som uppmärksammats inom svenska idrottsvärlden är Karonens otroliga fysiska kvalitéer. Han har en syreupptagningsförmåga som är uppmätt till 7,19 l/min, vilket är det högsta värde som någonsin uppmätts inom svensk idrott.

Johanna Holmström