Lyckliga gatan

Två artister från olika genrer och generationer möts för att umgås och ta sig an varandras stora hits. Den ena är en yngre, svensk rappare med framtiden för sina fötter, den andra en folkkär svensk musikikon med en lång och framgångsrik karriär bakom sig. Programledare: Matar "Näääk" Samba.

Näääk gör programledardebut i TV4:s nya satsning Lyckliga gatan

Matar ”Näääk” Samba, en av de mest spännande rösterna inom svensk hiphop, gör debut som programledare i Lyckliga gatan, TV4:s helt nya musikprogram. Serien, som handlar om unika musikaliska möten över generations- och genregränserna, spelas in nu i höst och har premiär under 2015.

Näääk debuterade 2009 med sin första skiva Näääk vem? och har sedan dess blivit en av Sveriges mest lovande unga hiphop-akter. Som programledare i Lyckliga gatan tar han nu ett helt nytt steg i karriären. I TV4:s nya musikprogram möts artister över både generations och genre-gränserna. Tittarna kan se fram emot nya tolkningar av både välkända svenska låtar ur den svenska musikskatten och hits ur hiphopgenren. 

- Jag tycker att det är viktigt att, och hoppas verkligen att vi lyckas, visa en ljusare sida av hiphop som många kanske inte sett innan. Talangen och den verkliga bredden av rapmusik som faktiskt finns idag. Att vi liksom framhäver det positiva, och försöker visa det seriösa och hårda arbetet när det kommer till låtskapandet, säger Näääk.

I programmet ska två artister från olika genrer och generationer, mötas, umgås och ta sig an varandras stora hits. Den ena en yngre, svensk rappare med framtiden för sina fötter, den andra en folkkär svensk musikikon med en lång framgångsrik karriär på cv:t. Två av de medverkande är Linda Pira och Kikki Danielsson. Låtarna kommer produceras av The Salazar Brothers, bröderna Cristian ”Salla” och Marcelo ”Masse” Salazar från den välkända Redline-studion. 

- Det här är ett program vi velat göra länge och äntligen har vi nu hittat rätt i alla delar. Vi har de bästa tänkbara musikproducenterna för ändamålet och en ny mycket intressant programledare ombord. Vi kommer röra om en del i den svenska musikskattkistan och skapa nya låtar tillsammans med några av de största och några av de mest lovade artisterna vi har, säger Crille Andersson, exekutiv producent för programmet. 

Louise Hoffsten en stolt krigarsjäl

I Lyckliga gatan ska Louise Hoffsten tolka en låt från unga rapartisten Beri Gerwise. I klippet ovan berättar Louise om vilken skiva hon sålt mest av.

Ny säsong av Lyckliga gatan

I sommar drar inspelningarna av nya säsongen av Lyckliga gatan igång. I programmet möts två artister från olika genrer och generationer som tar sig an varandras stora hits. I programledarrollen ser vi återigen hiphopartisten Matar ”Näääk” Samba som under första säsongen tog tittarna med storm.

Vinn en Näääk-tröja!

Skriv en motivering till varför du älskar Lyckliga gatan! De fem bästa kärleksförklaringarna vinner en Näääk-tröja.

Här är artisterna i nya musikprogrammet Lyckliga gatan

Den 7 januari startar ett helt nytt musikprogram i TV4, Lyckliga gatan. Under ledning av artisten Matar "Näääk" Samba, som här gör sin programledardebut, träffas tolv artister från vitt skilda genrer och tolkar varandras hits. Medverkar gör Arja Saijonmaa, Harpo, Kikki Danielsson, Mats Paulsson, Tommy Nilsson, Ann-Louise Hanson, Gee Dixon, Samboii, Kumba, Linda Pira, Jeaff och Allyawan.