Lyckliga gatan

Två artister från olika genrer och generationer möts för att umgås och ta sig an varandras stora hits. Den ena är en yngre, svensk rappare med framtiden för sina fötter, den andra en folkkär svensk musikikon med en lång och framgångsrik karriär bakom sig. Programledare: Matar "Näääk" Samba.

Två artister från olika genrer och generationer möts för att umgås och ta sig an varandras stora hits. Den ena är en yngre, svensk rappare med framtiden för sina fötter, den andra en folkkär svensk musikikon med en lång och framgångsrik karriär bakom sig. Programledare: Matar "Näääk" Samba.

Här är artisterna i nya musikprogrammet Lyckliga gatan

Den 7 januari startar ett helt nytt musikprogram i TV4, Lyckliga gatan. Under ledning av artisten Matar "Näääk" Samba, som här gör sin programledardebut, träffas tolv artister från vitt skilda genrer och tolkar varandras hits. Medverkar gör Arja Saijonmaa, Harpo, Kikki Danielsson, Mats Paulsson, Tommy Nilsson, Ann-Louise Hanson, Gee Dixon, Samboii, Kumba, Linda Pira, Jeaff och Allyawan.

I Lyckliga gatan möts två artister från olika genrer och generationer för att umgås och tolka varandras stora hits. Den ena en yngre, svensk rappare med framtiden för sina fötter, den andra en folkkär svensk musikikon med en lång och framgångsrik karriär på cv:t.

Arja Saijonmaa, Finland/Stockholm. Välkänd sångerska som fick sitt internationella genombrott i början av 70-talet. Hon har medverkat i svenska melodifestivalen vid flertalet tillfällen med hits som ”Högt över havet” (1987), som kom tvåa. Hon är även välkänd för sin låt ”Jag vill tacka livet”.

Harpo, Halmstad. Född i Stockholm är Harpo en svensk låtskrivare och artist som slog genom på 70-talet. Han har ett gäng välkända låtar på sitt cv, bland annat ”Honolulu”, ”Sayonara” och inte minst superhiten ”Moviestar”. Han är född i Stockholm men flyttade sedermera till Halmstad där han arbetar med hästar.

Kikki Danielsson, Bollnäs. Som en av våra mest folkkära sångerskor har Kikki bidragit till den svenska låtskatten med hits som ”Dag efter dag” (som del av gruppen Chips), ”Miss Decibel” och inte minst superhiten ”Bra vibrationer”. Den sistnämnda vann hon Melodifestivalen med, och kom sedan även trea i Eurovision Song Contest. Hon debuterade som sångerska 1969 i dansbandet Nickies, då hon endast var 17 år, och har sedan dess tävlat i Melodifestivalen hela nio gånger.

Mats Paulsson, Stockholm. Hans allra första skiva gavs ut 1964, ”Tango i Hagalund”, men det stora genombrottet kom med ”Visa vid vindens ängar” två år senare. Mats är både sångare, poet och konstnär. Han har flera utgivna skivor på cv:t och har andra kända verk som ”Barfotavisan” och ”Baggenslåten”.

Ann-Louise Hanson, Stockholm. Ann-Louise stod på scen första gången som sexåring, men debuterade som professionell sångerska 1959 och är fortfarande mycket aktiv. Hon har spelat in över 600 melodier på skiva och har haft 50 låtar på Svensktoppen, deltagit 13 gånger i Melodifestivalen och turnerat med bland annat Cornelis Vreeswijk, Fred Åkerström, och Lill-Babs. Känd för hits som ”Är du ensam ikväll”, ”Vita rosor från Aten” och ”Min greve av Luxemburg”.

Tommy Nilsson, Åkersberga. Tommy slog genom under 80-talet och satte verkligen sitt namn på musikkartan med låten ”Allt som jag känner”, vilket var en duett med Tone Norum. Han har sedan tävlat i melodifestivalen vid flera tillfällen, bland annat med ”En dag” som vann 1989 och sedermera kom på fjärde plats i Eurovision Song Contest. Har även andra mycket välkända låtar som ”Dina färger var blå” och ”Öppna din dörr”.

Gee Dixon, Stockholm. Nysajnade Gee Dixon från Visättra, har rappat sedan de tidiga åren på grundskolan. Han har tidigare turnerat runt om i Sverige med rapparen Ken Ring och i somras gästade han både Mohammed Alis EP ”50 länder” och Stors singel ”Swish”. Nu släpper han sin debutsingel ”Mitt liv” där rapparen Allyawan sjunger på refrängen.

Kumba, Stockholm. Kumba kommer ursprungligen från Landskrona och gjorde entré på hiphopscenen på Linda Piras framgångsrika låt ”Knäpper mina fingrar (remix)”. Hennes intresse för att rappa kom när hon i 20-årsåldern började skriva låtar på engelska. Hon släppte i höst sin debutsingel ”I staden”.

Sambooi, Stockholm. Samboii är det senaste i raden av nya spännande namn i hiphop-världen. Han har tidigare släppt material med hiphopkollektivet OIAM och har släppt ett eget mixtape vid namn ”Bland djur & betong”. Nyligen debuterade han med singeln ”Vägra vara”, en hyllning till hans mamma och en låt om att ta sin egen väg utan yttre distraktioner.

Linda Pira, Stockholm. Linda Pira har de senaste åren tagit hiphopscenen med storm och seglat upp som en av Sveriges allra största kvinnliga rappare. Hon uppmärksammades först under 2012 när hon medverkade på låten ”Rom och Kush” med Stor. Linda belönades med en Grammis i kategorin Årets Nykomling 2014. Hon är känd för låtar som ”Bang Bang/Bäng Bäng” och ”Knäpper mina fingrar”.

Allyawan, Jönköping/Göteborg. Rapparen Allyawan från Jönköping har varit med i snart ett decennium på den svenska rapscenen, sedan han 2005 släppte mixtapet ”Blu Duk Tales Vol.1”. I november släppte han sin debut-EP ”Dümma mig”, med låtar som ”Eyo wa” och ”Gooloole(Kulor)”.

Jeaff, Örebro. Jennifer "Jeaff" Hellqvist är 21-åringen från Örebro som av musikprofilen Ametist Azordegan förutspåtts bli Sveriges bästa rappare. Jeaffs släppte i höst sin singel ”Tornado” tillsammans med Lil Star.

Dani M - Trivialitet

Dani M sjunger sin version av Sylvia Vrethammars Trivialitet i Lyckliga gatan.

Sylvia Vrethammar om rapmusik

Kunskaperna om hiphop är ringa hos glamourdrottningen Sylvia Vrethammar. Och frågorna är många när Dani M besöker sångerskan i hennes hem i Tyskland.

Näääk spelar munspel i Lyckliga gatan

Näääk och Beri Gerwise besöker Louise Hoffstens hem . Där plockas ett munspel fram och de toner Näääk får fram är kanske inte vad han hoppats på.

Louise Hoffsten en stolt krigarsjäl

I Lyckliga gatan ska Louise Hoffsten tolka en låt från unga rapartisten Beri Gerwise. I klippet ovan berättar Louise om vilken skiva hon sålt mest av.