En resa för livet

Andreas Carlsson, Lotta Engberg, Ulrik Munther och Kristin Amparo besöker Rustenburg i Sydafrika. Där deltar de aktivt i SOS Barnbyars viktiga arbete och möter barn som lever i utsatta miljöer. Deras uppgift under resan är att skriva varsin sång utifrån sina upplevelser.

Andreas Carlsson, Lotta Engberg, Ulrik Munther och Kristin Amparo besöker Rustenburg i Sydafrika. Där deltar de aktivt i SOS Barnbyars viktiga arbete och möter barn som lever i utsatta miljöer. Deras uppgift under resan är att skriva varsin sång utifrån sina upplevelser.

SOS Barnbyar kämpar för utsatta barn

Programserien En resa för livet görs i samarbete med SOS Barnbyar. Här kan du läsa mer om deras verksamhet.

SOS Barnbyar finns i 134 länder och driver över 500 barnbyar runt om i världen. Fler än 8 000 kvinnor arbetar som mammor i byarna. Tillsammans med alla som stödjer verksamheten bildar vi världens största familj.

SOS Barnbyars arbete är inriktat på de barn i världen som har det allra värst – barn vars liv hänger på en skör tråd. Dessa barn får inte bara hjälp för dagen; de får en familj och därmed en framtid.

Föräldralösa och övergivna barn får ett hem och en familj i någon av alla barnbyar. Där får de en mamma, syskon och möjlighet att gå i skolan. Målet är att alla barn ska få en trygg och kärleksfull uppväxt.

SOS Barnbyar arbetar också förebyggande. Genom familjestärkande program får människor hjälp med mikrolån, utbildning, sjukvård eller annat som behövs för att hålla ihop familjen.

Läs mer om SOS Barnbyar >>>

Kändisarna som gör "En resa för livet"

En musikproducent, en folkkär artist, en popidol och en riktig soulröst. Andreas Karlsson, Lotta Engberg, Ulrik Munther och Kristin Amparo är artisterna som är klara för en En resa för livet.

Danny Saucedo, Marit Bergman, Linda Sundblad och Timo Räisänen ger sig iväg till Bangladesh på En resa för livet

Nästa vecka reser Danny Saucedo, Marit Bergman, Linda Sundblad och Timo Räisänen till Dhaka i Bangladesh. Artisterna ska under två veckors tid följa SOS Barnbyars viktiga arbete i ett av världens fattigaste områden. Baserat på upplevelserna resan ger skriver artisterna varsin låt som de ger ut och även framför på plats, intäkterna går direkt till SOS Barnbyar. En resa för livet sänds i Sjuan nästa år.

Så kan du hjälpa de utsatta barnen

En resa för livet är producerat i samarbete med SOS Barnbyar. Om du vill stödja verksamheten för att hjälpa utsatta barn kan du läsa mer nedan.

Ernst Kirchsteiger och Mari Jungstedt om SOS Uppdraget

Programledaren Ernst Kirchsteiger och författaren Mari Jungstedt är båda ambassadörer för SOS barnbyar. När de gästar Nyhetsmorgon berättar de om sin upplevelser från den första resan till Ghanas fattigaste delar.

Ernst Kirchsteiger, My Skarsgård och Mari Jungstedt i SOS uppdraget

I september landade Ernst Kirchsteiger, My Skarsgård, Lisa Miskovsky, Adam Tensta, Niclas Alexandersson och Mari Jungstedt på flygplatsen i Accra, Ghana. Syfte: Att spela in tv-programmet SOS Uppdraget. Under tolv dagar ska de sex ambassadörerna, som noga handplockats av SOS Barnbyar, leva i byn, hjälpa till med inredningen av en nybyggd fritidsgård, umgås med familjerna och ta del av barnens historier.