Kingsizegalan

Fredagen den 27 februari 2015 är det åter dags för den svenska hiphopeliten att hyllas på en direktsänd gala.

Fredagen den 27 februari 2015 är det åter dags för den svenska hiphopeliten att hyllas på en direktsänd gala.

Sveriges enda hiphopgala presenterar de nominerade

Kingsizegalan, Sveriges enda musikgala med fokus på svensk hiphop, avslöjar i dag de nominerade i ett tjugotal kategorier. Timbuktu, Cleo, Ison & Fille och Labyrint är bara några av de artister som har chansen att ta hem statyetter i flertal kategorier under årets största hiphopfest fredagen den 27:e februari 2015.

Måndag 29:e december öppnas röstningen till Kingsizegalan 2015 och det är uteslutande det svenska folket som röstar fram sina favoriter. Röstning sker från detta nu genom att besöka www.kingsizemagazine.se/kingsizegalan2015/

Nytt för i år är att galan tar på sig en större kostym och flyttar in på Annexet vid Globen och öppnar upp dörrarna för en större publik och även fortsatt visas live i TV4 Play. Årets gala är startskottet för ett
samarbete med Live Nation där Kingsize och en av världens största konsertarrangörer slår sina påsar ihop för att bjuda på en galakväll utöver det vanliga:

- Det känns optimalt för att galan skall kunna ta ytterligare ett steg framåt och växa. Samarbetet innebär att vi kan lägga större artistbokningar och flytta galan till en ännu större arena för att maximera upplevelsen på plats för alla gäster. TV4 även de valt att gå in och stötta galan för tredje året i rad och livesänder Kingsizegalan 2015 via deras Play-tjänst. På så vis kan alla uppleva den magiska tillställningen oavsett var man befinner sig via sin dator, platta eller mobil, säger Matthias Sjödin, Marknadschef Kingsize Magazine.

Redan 2012 tog Kingsize Magazine / Kingsizemagazine.se, som den största medieaktöreren på den svenska hiphopscenen, initativ till att arrangera den första galan för att hylla svensk hiphop-kultur. Sedan dess har utvecklingen inom svensk hiphop varit explosionsartad och varje år har galan växt i omfattning. På de tre tidigare galorna har många hyllade svenska artister, som Linda Pira, Kartellen, Näääk & Nimo, Labyrint, Cleo & Kristin Amparo, Kapten Röd, Seinabo Sey, Kim Cesarion och Timbuktu, uppträtt live under galan. Tobias Carlsson, chefredaktör för Kingsize Magazine och juryordförande, säger:

- 2014 har varit ett år då svensk hiphop återigen har visat sig från bästa sidan. Med det i åtanke är Kingsize glada att kunna presentera en musikgala som har en unik bredd vad gäller etablerade artister kontra nykomlingar och ambitionen att arbeta aktivt med ett genusperspektiv på en mansdominerad hiphopscen. Vi ser fram emot en spännande prisutdelning, fantastiska artistuppträdanden och en storslagen festkväll utöver det vanliga där den röda mattan rullas ut och vi tillsammans hyllar årets främsta insatser.

Artistuppträdanden under/efter galan presenteras löpande under januari/februari.

Biljetter till Kingsizegalan 2015 släpps i januari månad via www.livenation.se. Kommande gala öppnar även dörrarna för en yngre publik då det på Kingsizegalan 2015 är 13-årsgräns (det kommer även finnas separat servering för besökare över 18 år).

Här hittar du alla nominerade!

Fler artister klara för Kingsizegalan 2015

För fjärde året i rad är det dags för Kingsizegalan. Den enda svenska gala som hyllar och uppmärksammar svensk hiphop, r&b, soul och reggae/dancehall under pampiga premisser. Nu presenteras fler artister som är klara för galan, däribland Lyckliga gatan-bekantingarna Näääk, Kumba, Allyawan och Gee Dixon.

Joey Bada$$ klar för Kingsizegalan!

Joey Bada$$ har av många setts som framtiden för hiphop. Nu kan Kingsize i samarbete med Live Nation stolt meddela att den Brooklynbördige rapparen kommer till Stockholm för en efterlängtad konsert i samband med Kingsizegalan 2015 på Annexet, fredagen den 27 februari!