Kingsizegalan

Fredagen den 27 februari 2015 är det åter dags för den svenska hiphopeliten att hyllas på en direktsänd gala.

Fredagen den 27 februari 2015 är det åter dags för den svenska hiphopeliten att hyllas på en direktsänd gala.

Behrang Miri klar som konferencier för Kingsizegala

Idag är det klart att den högaktuella programledaren och rapparen Behrang Miri blir konferencier för Kingsizegalan 2015.

Den 27:e februari flyttar Sveriges största hiphopgala in i Annexet vid Globen. Fler hiphop-älskare kommer ha chansen att få uppleva denna festliga tillställning och se sina favoriter prisas i ett tjugotal kategorier samt liveuppträdanden. Med en större publik och större arena så är vi glada att idag få presentera mångsysslaren Behrang Miri som konferencier för Kingsizegalan 2015.

- Det är en stor ära för mig att få möjligheten att leda årets Kingsizegala. Jag är stolt över att kunna vara en del av denna svenska hiphop rörelsen och Kingsize har varit och är en väldigt viktig plattform i att lyfta och synliggöra den kraft som finns inom svensk hiphop, säger Behrang Miri om sitt nya uppdrag.

Lundasonen Behrang Miri är även aktuell med sitt deltagande i årets upplaga av Melodifestivalen tillsammans med Victor Crone. Låten "Det Rår Vi Inte För" har fått sin inspiration från Jay Z:s och Alicia Keys låt "Empire State of Mind". Redan 2008 gjorde Miri släppte sitt debutalbum "Boken om mitt liv" och har bara det senaste året bland annat varit programledare för Aftonbladet TV:s debattprogram "Partiprogrammet". Han har även varit programledare för P4 Malmöhus och Svensktoppen Nästa i Skåne samt ledde Malmös lag i SVT:s "Det Stora Matslaget" där han tog hem hela vinsten.

- Jag lovar att tillsammans med publiken, alla pristagare, alla artister och alla tittare där ute gå loss så mycket som det bara går, säger Behrang.

Fler artister klara för Kingsizegalan 2015

För fjärde året i rad är det dags för Kingsizegalan. Den enda svenska gala som hyllar och uppmärksammar svensk hiphop, r&b, soul och reggae/dancehall under pampiga premisser. Nu presenteras fler artister som är klara för galan, däribland Lyckliga gatan-bekantingarna Näääk, Kumba, Allyawan och Gee Dixon.

Joey Bada$$ klar för Kingsizegalan!

Joey Bada$$ har av många setts som framtiden för hiphop. Nu kan Kingsize i samarbete med Live Nation stolt meddela att den Brooklynbördige rapparen kommer till Stockholm för en efterlängtad konsert i samband med Kingsizegalan 2015 på Annexet, fredagen den 27 februari!

Sveriges enda hiphopgala presenterar de nominerade

Kingsizegalan, Sveriges enda musikgala med fokus på svensk hiphop, avslöjar i dag de nominerade i ett tjugotal kategorier. Timbuktu, Cleo, Ison & Fille och Labyrint är bara några av de artister som har chansen att ta hem statyetter i flertal kategorier under årets största hiphopfest fredagen den 27:e februari 2015.