Premiär lör 20:e mars

Let's dance

Följ med när kända svenskar kastar sig ut på dansgolvet tillsammans med landets bästa tävlingsdansare. Varje vecka lär de sig nya danser samtidigt som de försöker imponera på den hårda juryn.

Följ med när kända svenskar kastar sig ut på dansgolvet tillsammans med landets bästa tävlingsdansare. Varje vecka lär de sig nya danser samtidigt som de försöker imponera på den hårda juryn.

Vilka är deltagarna i Let's dance 2015?

Den tionde säsongen av TV4:s succéprogram Let's dance 2015 går snart av stapeln och här kan du läsa om alla som är med och tävlar.

De dansar i Let's dance 2015:

1. Nanne Grönvall, 52, artist.
Nanne Grönvall har vi sett många gånger i Melodifestivalen, där hon vann den svenska finalen 1996 som en del av gruppen One More Time. Musik vet vi att hon kan - men hur är det med pardans?

2. Jonas Björkman, 42, tennisess.
Som tennisspelare samlade Jonas Björkman på sig 54 dubbeltitlar och 6 singeltitlar - samt gjorde "Brysselsteget" berömt. Ska även en Let's dance-titel hamna i troféskåpet?

3. Jenny Strömstedt, 42, programledare. 
Nyhetsmorgons stolthet går i kollegan Steffo Törnqvists fotspår och ger sig i vår in i Let's dance-bubblan för att se om hon kan slå Steffos andraplats med en vinst. 

4. Marie Serneholt, 31, artist och programledare.
Redan som ung var både musik och dans en självklar del av Marie Serneholts liv då hon blev känd för världen när hon slog igenom som en del av popgruppen A-teans. Sedan dess har hon växlat musiken och dansen med programledaruppdrag vilket gör henne till en vass kandidat i årets startfält. 

5. Ingemar Stenmark, 58, skidlegend.
En av Sveriges genom tiderna främsta alpina skidåkare med både OS- och VM-guld runt halsen ska nu visa vad har går för på dansgolvet i Let's dance 2015. Blir det ett guld där med tro?

6. Alex Hermansson, 22, gymnast och barnprogramledare.
Känd från Talang, otaliga youtubeklipp, barnprogram och underhållningsgruppen Rackartygarna. Nu snörar gymnasten Alex Hermansson även på sig dansskorna och ställer upp i Let's dance 2015.

7. Rebecca Stella Simonsson, 29, designer och bloggare.
Kvinnan som har många strängar på sin lyra tar sig an utmaningen i Let's dance 2015. Rebecca Stella Simonsson har hunnit med allt från att designa kläder och släppa musik till att vara nattklubbschef. Vi får se om hennes breda arbetsvana kan leda till guld.

8. Jonas Hallberg, 44, stylist.
Med klienter som Cameron Diaz, Cindy Crawford och Scarlett Johansson är stylisten Jonas Hallberg ett hett namn bland Hollywoods kändisar. Men i vår tar han en paus från glamouren i Los Angeles för att sikta på förstaplatsen i Let's dance 2015.

9. Simon Sköld, 27, MMA-fighter.
Nu blir det att ta till med hårdhandskarna när MMA-fightern Simon Sköld sätter på dansskorna i Let's dance 2015. Kanske kan han få ett och annat tips av sambon Camilla Läckberg som kom fyra i tävlingen 2012?

Petra Mede och David Lindgren blir nya programledare för Let’s Dance 2021

I 15 säsonger har Let’s Dance samlat Sverige framför glittrande underhållning fyllt av dansanta kända personer, en och annan oanad talang och spektakulära shownummer. Det populära programmet har skapat minnen för livet för både deltagare och tv-publik, och TV4 kan idag avslöja att det blir Petra Mede och David Lindgren som kliver in på dansgolvet som nya programledare inför den kommande säsongen.

Finalvecka i Let’s Dance 2020

På fredag gör finalisterna John Lundvik och Sussie Eriksson upp om den eftertraktade glasskon. Tillbaka i studion är också säsongens deltagare som ska dansa varsin dans.