Kingsizegalan

Fredagen den 27 februari 2015 är det åter dags för den svenska hiphopeliten att hyllas på en direktsänd gala.

Fredagen den 27 februari 2015 är det åter dags för den svenska hiphopeliten att hyllas på en direktsänd gala.

Joey Bada$$ klar för Kingsizegalan!

Joey Bada$$ har av många setts som framtiden för hiphop. Nu kan Kingsize i samarbete med Live Nation stolt meddela att den Brooklynbördige rapparen kommer till Stockholm för en efterlängtad konsert i samband med Kingsizegalan 2015 på Annexet, fredagen den 27 februari!

För två dagar sedan, 20:e januari, lämnade Joey Bada$$ tonåren bakom sig och fyllde 20 år. Lägligt nog passade han också på att samma dag släppa sitt eftertraktade debutalbum ”B4.DA.$$” (uttalas ”Before Da Money”). Det är ett album som redan innan sitt släpp talats om som en ”gamechanger” i genren. Skivan har skapats tillsammans med stora namn som DJ Premier, Action Bronson, Hit-Boy och givetvis kollegor från Joeys Brooklynbaserade Pro Era-crew.

 Det var 2012 som Joey Bada$$ först drog blickarna till sig med sitt första mixtape, ”1999”, som genererade flera utmärkelser och hyllningar. Han utsågs bland annat till ”Rookie Of The Year” på BET Hip Hop Awards och fick fina vitsord från Rolling Stone, Billboard, MTV och hiphopikonen Jay-Z. Efter två hyllade mixtapesläpp stod Joey Bada$$ på Way Out Wests scen i somras vilket innebar hans första Sverigebesök. Så sent som i december förra året skulle han ha spelat i Stockholm, men tvingades tyvärr ställa in hela Europaturnén på grund av ett dödsfall i hans närhet.

Med stor hype och debutalbumet i ryggen är han äntligen på väg tillbaka till Sverige och Stockholm för att bjuda på en hel konsert som en avslutande del av Kingsizegalan 2015.

ÅLDERSGRÄNS: 13 år (separata barer för 18+)

Köp biljetter här!

Fler artister klara för Kingsizegalan 2015

För fjärde året i rad är det dags för Kingsizegalan. Den enda svenska gala som hyllar och uppmärksammar svensk hiphop, r&b, soul och reggae/dancehall under pampiga premisser. Nu presenteras fler artister som är klara för galan, däribland Lyckliga gatan-bekantingarna Näääk, Kumba, Allyawan och Gee Dixon.

Sveriges enda hiphopgala presenterar de nominerade

Kingsizegalan, Sveriges enda musikgala med fokus på svensk hiphop, avslöjar i dag de nominerade i ett tjugotal kategorier. Timbuktu, Cleo, Ison & Fille och Labyrint är bara några av de artister som har chansen att ta hem statyetter i flertal kategorier under årets största hiphopfest fredagen den 27:e februari 2015.