Här är kändisarna som gör upp i "Gladiatorerna special" 2015

Sara Lumholdt möter Anna Lindberg och Mattias Sunneborn möter Peter Magnusson när Gladiatorerna special går av stapeln 31 januari 20:00 i TV4. Kändisarna gör upp i sex grenar och möts slutligen i den klassiska hinderbanan. Gladiatorernas ordinarie säsong startar 21 mars.

De fyra som utmanar gladiatorerna i specialprogrammet är artisten Sara Lumholdt, simhopparlegendaren Anna Lindberg, skådespelaren Peter Magnusson och forna längdhoppningsstjärnan Mattias Sunneborn. Anna Lindberg och Mattias Sunneborn som är före detta idrottsstjärnor ställs mot Sara Lumholdt och Peter Magnusson från underhållningsvärlden. 

-  Det är en härlig mix vi har i årets Gladiatorerna special. Utmanarna kommer få det tufft eftersom gladiatorerna brukar vara lite extra taggade under Gladiatorerna special, säger Pelle Porseryd, exekutiv producent för Gladiatorerna på TV4-Gruppen.

Gladiatorerna special blir en försmak av årets säsong där vi kommer möta hela sex nya Gladiatorer.

-  Det känns spännande att vi har så många nya gladiatorer i år. De är fantastiska atleter och kommer att sätta våra utmanare på tuffa prov, fortsätter Pelle.

Programledare är Gry Forssell som precis som förra året får hon hjälp av backstage-reportern Anders Timell. Grenarna döms av huvuddomaren Ulf Rådbjer och assisterande domaren Christina Manoli. Expertkommentatorer är Niklas Wikegård och Jesper Hussfelt.

Gladiatorernas ordinarie säsong startar 21 mars i TV4.

Här kan du läsa mer om de nya Gladiatorerna

Här står arenan blickstilla

Så här stilla har ni aldrig sett gladiatorerna förut. Speciell stämning när arenan stanande till under drygt en minut.

Här blir Valkyria tacklad av utmanaren

Vad är det som gör gladiatorn Valkyria så upprörd? Utmanaren Ida Ståhlspets har en speciell teknik som visar sig vara mycket framgångsrik.

Gladiatorernas häftigaste entréer

Ibland räcker det inte med svällande muskler och stenhårda blickar för att skrämma utmanarna. Här är gladiatorerna som gjort det lilla extra för att sätta sig i respekt hos motståndarna!