Bästa bonden

Svenska bönder gör upp om titeln Sveriges bästa bonde och en prissumma på en kvarts miljon kronor. För att ta sig ända in i mål måste deltagarna vinna tävlingar som ko-memory, fårlabyrinten och traktorcurling. Tävlingar där det krävs både hjärta, hjärna och uthållighet.

Gunde leder Bästa bonden

Här gör bönder upp om upp titeln Sveriges bästa bonde och en matig prissumma.

I programmet Bästa bonden gör bönder upp om titeln Sveriges bästa bonde och en prissumma på en kvarts miljon kronor. För att ta sig ända in i mål måste deltagarna vinna tävlingar som ko-memory, fårlabyrinten och traktorcurling. Tävlingar där det krävs både hjärta, hjärna och uthållighet.

I varje program är det tre tävlingar, en individuell, en lagtävling och till sist en mjölkduell där två bönder gör upp om vem som tvingas lämna tävlingen. I de tre sista programmen tävlar bönderna individuellt för att kamma hem en finalplats där den bästa bonden slutligen koras.

Programledare är Gunde Svan. Det här är den första säsongen som sänds i tio delar.

Deltagare i Bästa bonden 2015 är:
Kristian Gustafsson, 31 år, Gotland, mjölkproduktion och växtodling. 
Leif Nilsson, 50 år, Ystad, grönsaks- och växtodlare, äger 700 får tillsammans med sin fru. 
Stefan Åkerlund, 23 år, Östersund, mjölkproduktion och växtodling. 
Thomas Åkerlund, 23 år, Enånger, mjölkproduktion och växtodling.
Maria Eriksson, 26 år, Lilla Edet, mjölkproduktion. 
Patrik Gunnarsson, 25 år, Skövde, ekologisk mjölk- och nötproduktion. 
Anders Olsson, 54 år, Karlskrona, grönsaksodling och köttdjur. 
Ulla Nicklasson, 58 år, Göteborg, ekologisk grönsaksodlare och mjölkbonde. 
Anneli Wallin, 44 år, Mörkö, fårbonde.
Svante Gustafsson, 35 år, Vårgårda, kravmärkt nötproduktion. 
Erik Ohlsson, 18 år, Edsbyn, kviguppfödare. 
Jeanette Elander, 44 år, Västerås, grisuppfödning.

Larm: ”Ytterligare 5000 döda inom två månader”

Vi kan räkna med ytterligare 5000 döda inom två månader, baserat på de dödstal vi har nu, säger Fredrik Elgh, professor i virologi Umeå universitet. ”Vi måste ta i mycket hårdare nu, det handlar om att stänga butiker, vi kan inte åka till fjällen, absolut inte gå på gymmet”, säger han.

Professorn: ”Dödstalen går rakt upp – vi måste göra något nu”

Statistiken är dyster vad gäller bekräftade dödsfall per dag och invånare i Sverige. Antalet döda ökar och baserat på de dödstal vi har nu kan vi räkna med ytterligare 5000 döda på två månader, säger Fredrik Elgh, professor i virologi Umeå universitet.

Nya pandemilagen: ”De flesta butiker sköter sig”

I söndags började den tillfälliga pandemilagen gälla, och nu pågår kontroller runt om i landets butiker för att se till att reglerna följs. Kristina Höök Patriksson är tillsynsstrateg på Länsstyrelsen i Västra Götaland: ”En och annan butik har någon enstaka brist, men i det stora hela ser det bra ut”, säger hon.

Bli vän med V75 del 3

Hjälp, min vän tycker trav är tråkigt! Matteus Lillieborg hjälper travälskare i landet att få sina vänner travfrälsta.

Nyheterna 17.30 15 januari 2021

I kvällens sändning: Färre vaccindoser levereras kommande veckor • Kungaparet vaccinerat mot covid-19 • Rättegång om "ekofascistisk" attack på minkfarm.

Sex and the City utan Samantha: ”Tror hon har blivit för gammal”

Hur gick det egentligen för Carrie och de andra i kultserien ”Sex and the city”? Det kommer vi få veta i uppföljaren – som dock kommer köras utan karaktären Samantha, spelad av Kim Cattrall. Ida Kjellin, tv-kritiker, tycker det är sorgligt att den färgstarka Samantha inte ska vara med.

Washington: "Aldrig sett så stort säkerhetspådrag tidigare"

Över 100 personer har gripits efter stormningen av Kapitolium och amerikansk polis letar nu efter personer som kan innebära ett säkerhetshot. Oron inför helgen är stor, och säkerhetspådraget likaså rapporterar Stefan Borg

Efter fem del 5

Stefan Borg rapporterar direkt från USA där oron för fortsatta våldsamheter växer. Artisten Markus Krunegård berättar om sin nya singel och vi får senaste nytt gällande coronaläget i Sverige. Det laddas även upp inför säsongspremiären av Talang.

TV4Nyheterna LIVE

TV4Nyheterna sänder nyheter dygnet runt, året om. Tipsa oss gärna om nyheter på nyheterna@tv4.se eller mms:a till nummer 71444. Du kan också skicka in ditt tips krypterat via https://tv4.23c.se/.

Nyhetsmorgon 16 januari

Marcus Oscarsson summerar Trumps fyra år som president och vi lär oss hur man lagar en lyxmiddag för liten peng. Julia Alfrida öppnar upp om den psykiska ohälsan under uppväxten och Shima Niavarani berättar om deltagandet i "Stjärnorna på slottet".

V65 Direkt del 2

Direktsänd V65-omgång. I programmet bjuds det på analyser och tips. Experterna går även igenom helgens V75-hästar.

Bingolotto

Bingolotto och programledare Lotta Engberg gästas av artisten Elisa Lindström. Husband under ledning av Mattias Bylund

SHL: Hockeylördag: HV71 - Rögle

Hockeylördag med ishockey från Husqvarna Garden där HV71 ställs mot Rögle i den 34:e omgången i SHL. I studion finns Lena Sundqvist, Petter Rönnquist och Niklas Wikegård.

Vinnare V64

Sammanfattning av dagens V64-omgång.

Lilla huset på prärien del 9

När familjen Garveys lada som var fylld av årets skörd brinner ner drabbas familjen av en ekonomisk katastrof. Jonathan Garvey vägrar att ta emot hjälp, inte ens från sin fru Alice, något som gör att deras äktenskap får sig en rejäl törn.

Husjägarna - Danmark del 9

Ett syskonpar letar efter ett gemensamt boende tillsammans med deras respektive. Christian får i uppdrag att hitta ett hem som rymmer båda familjerna. Sara hjälper Susie och Kasper som måste
överge storstadslivet i Köpenhamn till förmån för ett hus.

Polisens biljakter del 6

Två personer sitter fast i en bil som fastnat under ett fallande träd och Paul Jackson skyndar sig dit. En man pepparsprayas när han gör grovt motstånd mot polisen och en stulen bil omhändertas.

Polisens biljakter del 7

Inspektör Liam tar hjälp av polishunden Vader för att få tag på en misstänkt som smitit iväg. En man räddas från en brinnande bil och en av poliserna tvingas använda elpistol när de försöker omhänderta en misstänkt som vägrar samarbeta.

En plats i solen del 12

Suzanne och Michael är redo att börja ett nytt liv i ett nytt hem men med tre barn är det många vars framtid som hänger på deras beslut, ska de flytta till pittoreska kuststaden Cornwall eller lockar Portugals gröna kust till ett soligare perspektiv?

En plats i solen: Vintersol del 16

Jonnie Irwin hjälper paret Deborah och Stephen Price att hitta deras drömhem i Florida. De har en tight budget på 80 000 pund och frågan är om Jonnie kan hitta något som faller dem i smaken.