Lyckliga gatan

Två artister från olika genrer och generationer möts för att umgås och ta sig an varandras stora hits. Den ena är en yngre, svensk rappare med framtiden för sina fötter, den andra en folkkär svensk musikikon med en lång och framgångsrik karriär bakom sig. Programledare: Matar "Näääk" Samba.

KLART: Lyckliga gatan-artister på Kingsizegalan

Näääk & Nimo, Kumba, Allyawan och Gee Dixon klara för Kingsizegalan den 27 februari på Annexet (Globen) och som sänds exklusivt i TV4 Play.

För fjärde året i rad är det dags för Kingsizegalan. Den enda svenska gala som hyllar och uppmärksammar svensk hiphop, r&b, soul och reggae/dancehall, under pampiga premisser. Nytt för årets gala är att Live Nation och Kingsize har inlett ett samarbete och att Kingsizegalan expanderar till större lokaler och tar över Annexet för en kväll. Precis som förra året ser du galan live på TV4 Play!

Fredagen den 27:e februari går galan av stapeln på Annexet (Globen) och biljetterna finns ute nu via Livenation.se!

I dag släppte Kingsize det senaste artistsläppet med akter som kommer uppträda live på scen under Kingsizegalan, där flera av dom är aktuella i Lyckliga gatan:

- NÄÄÄK & NIMO

Näääk känner ni alla som programledare i Lyckliga gatan, men Stockholm-duon Näääk & Nimo har under många år varit en av Sveriges mest populära rap-duos. Med ett flertal album under bältet senaste åren tycks de två vara oskiljaktiga när det gäller att framträda på scen, så även när man intar scenen på Kingsizegalan 2015 och är nominerade till "Årets Video". Näääk & Nimo med Kaliffa släppte i december sin hyllade singel "Lyckliga gatan" med välbehövliga sommarvibbar i en video inspelad i Barcelona.

- KUMBA, ALLYAWAN & GEE DIXON

Kumba har under 2014 på allvar gjort entré på den svenska hiphopscenen efter sin medverkan på "Knäpper Mina Fingrar Remix" och egna singeln "I Staden" och medverkan i Lyckliga Gatan. Allyawan från Jönköping har under många år förfinat sina kunskaper bakom micken med ett flertal mixtapes, videos och battles. I år har han gästat på ett flertal singlar och släppt EP:n "Dümma Mig" via Redline Recordings och är högaktuell medverkande i kommande veckas Lyckliga gatan. Gee Dixon från Visättra i södra Stockholm har med gästinhopp på singeln "Swish" och egna singelsläppet "Mitt Liv / Molnen Skingras" introducerat sig för den svenska TV-publiken med sin vackra tolkning av Arja Saijonmas "Jag vill Tacka Livet".

Svenska folket avgör vinnarna! Röstning pågår till 6:e februari: www.kingsizemagazine.se/kingsizegalan2015/

Samlad line-up under galan:

Näääk & Nimo (NY!)

Kumba, Allyawan & Gee Dixon (NY!)

Yarah Bravo (NY!)

Ken Ring med Keya & TNT (Masa Music)
LöstFolk med Dani M
Beldina
Lokal & Green Line Army
Kalle Gracias & Griljonären med Gonza-Ra

Mer information hittar ni på Kingsize här!

Louise Hoffsten en stolt krigarsjäl

I Lyckliga gatan ska Louise Hoffsten tolka en låt från unga rapartisten Beri Gerwise. I klippet ovan berättar Louise om vilken skiva hon sålt mest av.

Ny säsong av Lyckliga gatan

I sommar drar inspelningarna av nya säsongen av Lyckliga gatan igång. I programmet möts två artister från olika genrer och generationer som tar sig an varandras stora hits. I programledarrollen ser vi återigen hiphopartisten Matar ”Näääk” Samba som under första säsongen tog tittarna med storm.

Vinn en Näääk-tröja!

Skriv en motivering till varför du älskar Lyckliga gatan! De fem bästa kärleksförklaringarna vinner en Näääk-tröja.

Här är artisterna i nya musikprogrammet Lyckliga gatan

Den 7 januari startar ett helt nytt musikprogram i TV4, Lyckliga gatan. Under ledning av artisten Matar "Näääk" Samba, som här gör sin programledardebut, träffas tolv artister från vitt skilda genrer och tolkar varandras hits. Medverkar gör Arja Saijonmaa, Harpo, Kikki Danielsson, Mats Paulsson, Tommy Nilsson, Ann-Louise Hanson, Gee Dixon, Samboii, Kumba, Linda Pira, Jeaff och Allyawan.

Näääk gör programledardebut i TV4:s nya satsning Lyckliga gatan

Matar ”Näääk” Samba, en av de mest spännande rösterna inom svensk hiphop, gör debut som programledare i Lyckliga gatan, TV4:s helt nya musikprogram. Serien, som handlar om unika musikaliska möten över generations- och genregränserna, spelas in nu i höst och har premiär under 2015.