Lyckliga gatan

Två artister från olika genrer och generationer möts för att umgås och ta sig an varandras stora hits. Den ena är en yngre, svensk rappare med framtiden för sina fötter, den andra en folkkär svensk musikikon med en lång och framgångsrik karriär bakom sig. Programledare: Matar "Näääk" Samba.

Två artister från olika genrer och generationer möts för att umgås och ta sig an varandras stora hits. Den ena är en yngre, svensk rappare med framtiden för sina fötter, den andra en folkkär svensk musikikon med en lång och framgångsrik karriär bakom sig. Programledare: Matar "Näääk" Samba.

KLART: Lyckliga gatan-artister på Kingsizegalan

Näääk & Nimo, Kumba, Allyawan och Gee Dixon klara för Kingsizegalan den 27 februari på Annexet (Globen) och som sänds exklusivt i TV4 Play.

För fjärde året i rad är det dags för Kingsizegalan. Den enda svenska gala som hyllar och uppmärksammar svensk hiphop, r&b, soul och reggae/dancehall, under pampiga premisser. Nytt för årets gala är att Live Nation och Kingsize har inlett ett samarbete och att Kingsizegalan expanderar till större lokaler och tar över Annexet för en kväll. Precis som förra året ser du galan live på TV4 Play!

Fredagen den 27:e februari går galan av stapeln på Annexet (Globen) och biljetterna finns ute nu via Livenation.se!

I dag släppte Kingsize det senaste artistsläppet med akter som kommer uppträda live på scen under Kingsizegalan, där flera av dom är aktuella i Lyckliga gatan:

- NÄÄÄK & NIMO

Näääk känner ni alla som programledare i Lyckliga gatan, men Stockholm-duon Näääk & Nimo har under många år varit en av Sveriges mest populära rap-duos. Med ett flertal album under bältet senaste åren tycks de två vara oskiljaktiga när det gäller att framträda på scen, så även när man intar scenen på Kingsizegalan 2015 och är nominerade till "Årets Video". Näääk & Nimo med Kaliffa släppte i december sin hyllade singel "Lyckliga gatan" med välbehövliga sommarvibbar i en video inspelad i Barcelona.

- KUMBA, ALLYAWAN & GEE DIXON

Kumba har under 2014 på allvar gjort entré på den svenska hiphopscenen efter sin medverkan på "Knäpper Mina Fingrar Remix" och egna singeln "I Staden" och medverkan i Lyckliga Gatan. Allyawan från Jönköping har under många år förfinat sina kunskaper bakom micken med ett flertal mixtapes, videos och battles. I år har han gästat på ett flertal singlar och släppt EP:n "Dümma Mig" via Redline Recordings och är högaktuell medverkande i kommande veckas Lyckliga gatan. Gee Dixon från Visättra i södra Stockholm har med gästinhopp på singeln "Swish" och egna singelsläppet "Mitt Liv / Molnen Skingras" introducerat sig för den svenska TV-publiken med sin vackra tolkning av Arja Saijonmas "Jag vill Tacka Livet".

Svenska folket avgör vinnarna! Röstning pågår till 6:e februari: www.kingsizemagazine.se/kingsizegalan2015/

Samlad line-up under galan:

Näääk & Nimo (NY!)

Kumba, Allyawan & Gee Dixon (NY!)

Yarah Bravo (NY!)

Ken Ring med Keya & TNT (Masa Music)
LöstFolk med Dani M
Beldina
Lokal & Green Line Army
Kalle Gracias & Griljonären med Gonza-Ra

Mer information hittar ni på Kingsize här!

Dani M - Trivialitet

Dani M sjunger sin version av Sylvia Vrethammars Trivialitet i Lyckliga gatan.

Sylvia Vrethammar om rapmusik

Kunskaperna om hiphop är ringa hos glamourdrottningen Sylvia Vrethammar. Och frågorna är många när Dani M besöker sångerskan i hennes hem i Tyskland.

Näääk spelar munspel i Lyckliga gatan

Näääk och Beri Gerwise besöker Louise Hoffstens hem . Där plockas ett munspel fram och de toner Näääk får fram är kanske inte vad han hoppats på.

Louise Hoffsten en stolt krigarsjäl

I Lyckliga gatan ska Louise Hoffsten tolka en låt från unga rapartisten Beri Gerwise. I klippet ovan berättar Louise om vilken skiva hon sålt mest av.