Joakim Medin: Jag ångrar inte resan och kommer åka igen

I helgen släpptes frilandsjournalisten Joakim Medin av syriska myndigheter efter att ha varit fängslad i landet en vecka. På onsdagen landade han åter på svensk mark och höll en presskonferens direkt från Arlanda.

Joakim Medin berättade att han inte ångrar sin resa och att han inte tvekar inför att åka ner till Syrien igen. I en vecka fick han sitta inlåst i olika celler. Han berättar att han inte själv blev torterad men blev vittne till medfångar som blev det.
- Jag behandlades ganska ok men andra fångar utsattes för fruktansvärd tortyr framför mig - de ylade och skrek.

Anklagades för att vara mossad-agent

- De ville veta varför jag var i landet illegalt och misstänkte mig för att ha fått turkisk eller israelisk assistant och anklagade mig sen för att vara mossad agent.

Han berättar också att det han var mest rädd för var att ingen skulle ha sett honom försvinna och att ingen skulle märka att han var borta.
- Det kanske skulle kunna gå ett år, vem vet?

Joakim medin säger också att han inte ångrar sin resa och att han kommer att åka igen. Han fick även med sig det mesta av sitt inspelade material från Syrien hem - genom att stoppa in minnekortet på "obehagliga ställen" på kroppen.

MER:

Se presskonferensen: "Jag ångrar det inte en sekund"

Två knivskärningar i natt - polisen utreder samband

En man knivskars svårt utanför en restaurang i stadsdelen Flemingsberg i Huddinge under fredagskvällen. Strax efter det första larmet tog sig en annan knivhuggen man in på en bensinmack i samma område. Polisen misstänker nu att det kan finns ett samband mellan de skadade männen. .

Sveriges "tysta diplomati" ska granskas

Sveriges så kallade tysta diplomati skall granskas av en oberoende kommission efter de uppmärksammade fallen Gui Minhai och Dawit Isaak.

Det rapporterar Sverges radios Ekot.

Äldre par döda i villabrand

Ett par i 80-årsåldern omkom i en villabrand i norra Borlänge igår kväll. När räddningstjänsten kom fram till området Tallmoheden var det en fullt utvecklad brand.

Paus i Brexitförhandlingarna efter oenigheter

Brexitförhandlingarna om vilka villkor som ska gälla från den 1 januari, pausas. Parterna meddelar att det fortfarande råder betydande meningsskiljaktigheter, bland annat om handel, fiske och andra samarbeten över Engelska kanalen.

Program från TV4