Polisens misslyckande: Sexhandeln ökar i Falun under skid-VM

Polisen har märkt av en ökad sexhandel i samband med skid-vm som pågår i Falun. Via bland annat nätet erbjuder tjejer sina tjänster speciellt under VM.
Det här trots att myndigheterna inför mästerskapet satsade på en att få bort prostitutionen helt.

-  Inledningsvis när vi drog igång det här så var min förhoppning att vi skulle se att det här inte pågick, men vi ser nu att det förekommer och vi hoppas kunna lagföra någon för det här, säger Stefan Dangardt, informationsansvarig vid polisen i Dalarna. 

TV4 Nyheterna har varit inne på flera sajter där kvinnor annonserar om att de säljer sex under mästerskapet. Polisen i Dalarna har också begärt hjälp från rikskriminalen. De har också informerat samtliga hotell om vad de kan göra för att förhindra prostitution och människohandel.

-  Jag tror kanske att fenomenet är större än vad vi faktiskt tror. Det finns mörkertal, säger Stefan Dangardt.

Polisen får också kritik från S-kvinnorna för att de inte har informerat ALLA VM-besökare om att det är olagligt att köpa sex i Sverige. 

Två knivskärningar i natt - polisen utreder samband

En man knivskars svårt utanför en restaurang i stadsdelen Flemingsberg i Huddinge under fredagskvällen. Strax efter det första larmet tog sig en annan knivhuggen man in på en bensinmack i samma område. Polisen misstänker nu att det kan finns ett samband mellan de skadade männen. .

Sveriges "tysta diplomati" ska granskas

Sveriges så kallade tysta diplomati skall granskas av en oberoende kommission efter de uppmärksammade fallen Gui Minhai och Dawit Isaak.

Det rapporterar Sverges radios Ekot.

Äldre par döda i villabrand

Ett par i 80-årsåldern omkom i en villabrand i norra Borlänge igår kväll. När räddningstjänsten kom fram till området Tallmoheden var det en fullt utvecklad brand.

Paus i Brexitförhandlingarna efter oenigheter

Brexitförhandlingarna om vilka villkor som ska gälla från den 1 januari, pausas. Parterna meddelar att det fortfarande råder betydande meningsskiljaktigheter, bland annat om handel, fiske och andra samarbeten över Engelska kanalen.

Program från TV4