Få hatbrott klaras upp: "Kallade oss äckliga apor"

Therese Johnsson och hennes dotter kallades för bland annat "äckliga apor" när de åkte tåg. Få sådana hatbrott klaras upp och de här kommunerna är sämst.

I en fullsatt kupé blev plötsligt Therese Johnsson och hennes dotter utsatta för ett rasistiskt angrepp från en äldre kvinna.
- Hon sa att vi var fula och såg vidriga ut och att socialen borde ta mitt barn. Och att vi borde skickas hem till Afrika för vi är äckliga apor, berättar Therese Johnsson för TV4.

Men trots att allt fler hatbrott anmäls så klaras få upp - här är de sämsta kommunerna.

Se mer i dokumentären Hatad och hotad som sänds klockan 21:00 på TV4 ikväll.

Två knivskärningar i natt - polisen utreder samband

En man knivskars svårt utanför en restaurang i stadsdelen Flemingsberg i Huddinge under fredagskvällen. Strax efter det första larmet tog sig en annan knivhuggen man in på en bensinmack i samma område. Polisen misstänker nu att det kan finns ett samband mellan de skadade männen. .

Sveriges "tysta diplomati" ska granskas

Sveriges så kallade tysta diplomati skall granskas av en oberoende kommission efter de uppmärksammade fallen Gui Minhai och Dawit Isaak.

Det rapporterar Sverges radios Ekot.

Äldre par döda i villabrand

Ett par i 80-årsåldern omkom i en villabrand i norra Borlänge igår kväll. När räddningstjänsten kom fram till området Tallmoheden var det en fullt utvecklad brand.

Paus i Brexitförhandlingarna efter oenigheter

Brexitförhandlingarna om vilka villkor som ska gälla från den 1 januari, pausas. Parterna meddelar att det fortfarande råder betydande meningsskiljaktigheter, bland annat om handel, fiske och andra samarbeten över Engelska kanalen.

Program från TV4