Idol

Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Följ med på ett storslaget musikäventyr där drömmar går i uppfyllelse, från det första mötet med juryn till kvalomgångar och fredagsfinaler.

Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Följ med på ett storslaget musikäventyr där drömmar går i uppfyllelse, från det första mötet med juryn till kvalomgångar och fredagsfinaler.

Rekordmånga städer när Idols auditionturné startar

Lisa Ajax stod som vinnare inför ett fullsatt Globen i december inför 1,6 miljoner tittare - nu har det blivit dags att söka efter nästa stora stjärna. I år besöker auditionturnén fler stopp än någonsin, här är alla städer och datum för att söka till programmet.

-  Efter fjolårets enorma engagemang, från hela landet, är vi nu otroligt glada att vi hittat en form för att besöka rekordmånga städer. Det här blir den största auditionturnén i Idols historia, säger Pelle Porseryd, exekutiv producent.

Förra året slogs det ansökningsrekord när hela 15 000 sökte för att följa drömmen om att bli nästa superstjärna. Under finalen 2014 öppnades möjligheten för talanger runt om i landet att söka till Idol 2015 via videoauditions på tv4.se. Förhandsintresset har varit stort och ett hundratal ansökningar har redan nu kommit in. Dessutom får tolv städer i år besök av Idols auditionturné vilket är mer än dubbelt så många stopp som tidigare år.

Mer praktisk information om årets audition presenteras i samband med turnéstarten.

Auditionstäder och datum för Idol 2015

13 mars – Kiruna, Vänortstorget, 09.00.
15 mars – Arvidsjaur, Laponiakåtan, Storgatan 45, 09:00.
17 mars – Åre, Åregården, Årevägen 81, 09:00.
22 mars – Malmö, Slakthuset 08:00
29 mars – Stockholm, Globen 08:00
4 april – Göteborg, Eriksbergshallen 08:00
10 april – Visby
12 april – Växjö
14 april – Mjölby
17 april – Strömstad
19 april – Åmål
21 april – Rättvik
Mer information om tider och platser kommer att uppdateras.

Anmäl dig till Idols auditionturné här!

-------------------------

Frågor och svar om Idols auditionturné

Sök till Idol 2021!

PROGRAMINFORMATION
Redan nu kan du söka till Idol 2021 - eller tipsa oss om en vän.

Historisk Idolfinal

Efter semifinalen står det klart att vi har en historisk Idolfinal framför oss. Nadja Holm och Paulina Pancenkov gör upp om att bli Sveriges nästa Idol.

Besvikelse över uppskjuten vaccination: ”Det är tråkigt”

Sverige kommer inte klara att erbjuda alla vaccin under första halvåret i år. Idag berättade regeringen om att man ger upp målet om vaccination till midsommar. Nu siktar man istället på att alla över 18 ska ha fått en första dos till mitten av augusti. Det här möts av frustration från regioner och kommuner och besvikelse bland unga, blanda andra Eduard von Seth.

Idolpodden del 10 - Det stora finalavsnittet

Idolpodden med Alex och Nikki gästas av finalisterna Nadja Holm och Paulina Pancenkov. Vi får höra allt om vad finalisterna tänker kring Idolfinalen, vad de tycker om varandra och vad som skiljer dem åt.