Extern länk
Början på sidans innehåll

Unga bönder

Unga bönder

Här följer man unga bönder på fem gårdar runt om i Sverige i deras vardag och får en inblick i hur det är att vara bonde på 2000-talet. Här följer man unga bönder på fem gårdar runt om i Sverige i deras ...

Vad handlar Unga bönder om?

I den nya TV-serien följer vi unga bönder på fem olika gårdar runt om i Sverige och får en inblick i deras liv och vardag.

Unga bönder är en svensk dokumentärsserie från 2015 där det här är den första säsongen som sänds i åtta delar. Här följer vi bönder på fem gårdar runt om i Sverige för att få en inblick i deras liv.

Oscar och Regina driver en ekologisk fårgård på Bergsåkersgården mellan Umeå och Skellefteå. På gården bor även Reginas föräldrar som startade verksamheten och Oscars mamma. Paret har två barn, Juni tre år och Adelle sju månader.

Mjölkbönderna och bröderna Mattias och Micke i Gamleby har tagit över sin mors gård efter att hon hastigt gick bort.

Gotlandsbonden Rickard är bonde på deltid. Han odlar grödor och avverkar skog och är en riktig tävlingsmänniska.

Mjölkbonden Liw i Raftshöjden har 130 mjölkkor och hon driver gården med sin pappa men jobbar hårt för att kunna ta över gården. Hon älskar bondelivet och framför allt sina kor.

Paulina och Charlie på Höga kusten har tagit över Paulinas föräldragård och de har 55 kor men Charlie vill ha fler. Paulina arbetar också som deltidsbrandman.