Idol

Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Följ med på ett storslaget musikäventyr där drömmar går i uppfyllelse, från det första mötet med juryn till kvalomgångar och fredagsfinaler.

Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Följ med på ett storslaget musikäventyr där drömmar går i uppfyllelse, från det första mötet med juryn till kvalomgångar och fredagsfinaler.

Stor auditionturné när idoljuryn gör sin sista säsong

På fredag startar Idol sin rekordstora auditionturné med hela tolv stopp på Sverigekartan. Årets turné blir även nuvarande idoljuryns avskedsturné. Först ut är Kiruna den 13 mars.

- Förra årets auditionturné blev en riktig succé med ett enormt engagemang runt om i landet. I år besöker vi inte bara rekordmånga städer, vi tackar även av vår eminenta idoljury, Laila, Alexander och Anders som gör sin avskedsturné, sägerPelle Porseryd, exekutiv producent.

  Anders Bagge och Laila Bagge har suttit i idoljuryn sedan 2008 och Alexander Bard har varit jurymedlem sedan 2011.

- Det blir ytterligare en säsong med juryn Bagge-Bard-Bagge, men det blir garanterat den sista. Som så många andra från musikbranschen vet vi dock att avskedsturnéer är de bästa som finns och denna avskedsturné kommer inte att bli något undantag. Därför kommer vi att genomföra den största och mest omfattande auditionturnén någonsin. Laila, jag och Anders är fast beslutna att göra Idol 2015 till en oförglömlig säsong. Let's go out with a bang! säger Alexander Bard.

Förra året slogs det ansökningsrekord när hela 15 000 ställde sig i kön för att följa drömmen om att bli nästa superstjärna. Under finalen 2014 öppnades möjligheten för talanger runt om i landet att söka till Idol 2015 via videoauditions på tv4.se. Förhandsintresset har varit stort och ett hundratal ansökningar har redan nu kommit in.

Auditionturnén tar en ny form när juryn delar upp sig för att finkamma Sverige på talanger, utöver storstäderna tar de sig an tre städer vardera.
Auditionstäder och datum för Idol:

Alexander besöker:
13 mars – Kiruna, Vänortstorget, 09.00.
15 mars – Arvidsjaur, Laponiakåtan, Storgatan 45, 09:00.
17 mars – Åre, Åregården, Årevägen 81, 09:00.

Hela juryn besöker:

22 mars – Malmö, Slakthuset, 08:00
29 mars – Stockholm, Globen, 08:00
4 april – Göteborg, Eriksbergshallen. 08:00

Laila besöker:
10 april – Visby, plats meddelas senare
12 april – Växjö, plats meddelas senare
14 april – Mjölby, plats meddelas senare

Anders besöker:
17 april – Strömstad, plats meddelas senare
19 april – Åmål, plats meddelas senare
21 april – Rättvik, plats meddelas senare

Mer från Idol

Idol kommer i år att besöka 12 orter i Sverige, bland annat Mjölby, Åmål, Rättvik och Visby.

Sök till Idol 2015

Se tidigare Idolauditions och klipp

Historisk Idolfinal

Efter semifinalen står det klart att vi har en historisk Idolfinal framför oss. Nadja Holm och Paulina Pancenkov gör upp om att bli Sveriges nästa Idol.

Idolpodden del 10 - Det stora finalavsnittet

Idolpodden med Alex och Nikki gästas av finalisterna Nadja Holm och Paulina Pancenkov. Vi får höra allt om vad finalisterna tänker kring Idolfinalen, vad de tycker om varandra och vad som skiljer dem åt.