Sveriges yngsta mästerkock

I programmet tävlar Sveriges bästa minikockar i åldern åtta till tolv år. Juryn imponeras av barnens kunskaper i allt från avancerad matlagning till bakning och coachar de tävlande genom inspirerande och roliga utmaningar.

De tävlar i Sveriges yngsta mästerkock

Matlagningstävlingen för amatörkockar i åldern åtta till tolv år är tillbaka! Förra året vann Viktor Klemmedsson från Gärds Köpinge. Men nu ska ännu en minikock koras. Sveriges yngsta mästerkock har säsongspremiär den 8 april 20.00 i TV4 och TV4 Play.

Juryn, som består av Markus Aujalay, Leif Mannerström och Tina Nordström, kommer imponeras av barnens kunskaper i allt från avancerad matlagning till bakning. Juryn coachar också de tävlande genom inspirerande och roliga utmaningar som omfattar allt från avancerade maträtter och desserter till hemliga lådor och lagtävlingar. Och det gäller att hela tiden göra sitt bästa för att hålla sig kvar i tävlingen.

Vinnaren får förutom den åtråvärda statyetten ta med sig hela sin familj till matmetropolen New York. Vinnaren får också möjlighet till privatlektioner på en av världens finaste kockskolor, Institute of Culinary Education. Dessutom får hela familjen besöka en av Gordon Ramseys stjärnkrogar på Manhattan.

Barnen som tävlar:

Ossian, 12 år, Vellinge 
Paradrätt: Entrecote med rostade rotsaker och rödvinssås.
Drömmar: Att gå restaurangskola på gymnasiet, sen plugga på kockskola utomlands, bli kock och öppna restaurang.
Favoritbus: Ett magiskt trick med ett vattenglas. Tricket slutar med att den jag trollar för inte kan bli av med glaset utan att välta ut det. 

Max, 12 år, Limhamn
Paradrätt: Risotto.
Drömmar: Bli tv-kock, kock för kocklandslaget, forskare eller läkare. 
Favoritbus: Busringa.

Elin, 10 år, Limhamn
Paradrätt: Råraka med fläsk eller hemmagjord pasta med tomatröra.
Drömmar: Öppna en egen restaurang eller bli känd tv-kock.
Favoritbus: Jag kokar ett ägg och tar av toppen och äter upp ägget. Sen vänder jag skalet upp och ner i en äggkopp och serverar. Ägget ser helt ut men när den som ska äta det knäcker toppen är det tomt!
 
Una, 10 år, Malmö
Paradrätt: Fyllda pitabröd.
Drömmar: Bli astronaut, vara med i Stora Mästerkocken.
Favoritbus: Busa med min hund Bolt. Det är också kul att blanda i helt fel ingrediens i någon mat så att det smakar konstigt.

Gabriella, 10 år, Bua
Paradrätt: Turkiska dolmar.
Drömmar: Bli kock. Laga mat på restaurang och på nätet och inspirera andra. Vill ha egen restaurang, den ska heta Gabriellas restaurang. Det kan vara turkisk, svensk, etiopisk mat där. 
Favoritbus: Sätta tejp för kranen så att det sprutar överallt. 

Alica, 10 år, Västra Frölunda
Paradrätt: Biff Rydberg 
Drömmar: Jag drömmer om att bli kock och konditor och att öppna restauranger över hela världen.
Favoritbus: Att spöka med ett lakan på sova-över-kalas. 

Axel, 12 år, Sundsvall
Paradrätt: Hemgjorda hamburgare med kött som pappa jagat.
Drömmar: Åka till Florida och träffa Gordon Ramsey. Jamie Oliver vill jag också träffa. 
Jag vill jobba som kock i framtiden, då får man ju jobba med drömjobbet.
Favoritbus: Fylla en tallrik med vatten och sedan ber man att någon försöka lägga en nål på ytan. När han eller hon koncentrerar sig som bäst klappar jag till tallriken så personen blir blöt i ansiktet.

Carl, 12 år, Järfälla
Paradrätt: Oxfilé Wellington samt Gäddqueneller.
Drömmar: Jag vill ju helst öppna en egen restaurang i Stockholm. Jag skulle vilja blanda mellanöstern och medelhavet.
Favoritbus: Hälla iskallt vatten på mamma och pappa när de minst anar det.

Ellen, 11 år, Lomma
Paradrätt: Jag tycker om fisk och skaldjur eller blomkålssoppa med krispiga mandlar och räkor.
Drömmar: Ha en egen restaurang med mat från massa olika länder, teman på maten varje vecka. Vill bli både konditor och kock.
Favoritbus: Jag gillar bus med mjöl. En favorit är att hälla mjöl i en hink och ställa uppe på en dörr som står på glänt. Eller hälla mjöl på bladen på en avstängd takfläkt. När man sen sätter igång den blir det mjölregn! 
 
Edvin, 12 år, Växjö
Paradrätt: Älggryta. 
Dröm: Ha en egen restaurang.
Favoritbus: Skämtar gärna en hel del.

Mattis, 9 år, Storvreta 
Paradrätt: Lagar helst fisk och skaldjur. En favorit är räkor och kungskrabba med getostsås. Är även en hejare på pilgrimsmusslor. 
Drömmar: Bli en jättekänd kock och laga mat på restaurang.
Favoritbus: Att ställa en kopp vatten ovanpå en dörr som sen plaskar ner i huvudet på den som kommer in.


Donya, 12 år, Uppsala
Paradrätt: Tabbouli som är en arabisk persiljesallad med bulgur.
Favoritbus: Mitt värsta och bästa bus är när jag ringer och beställer 14 pizzor på pizzerian och mormor får samtal om att pizzorna nu är färdiga att hämta. 
Drömmar: Att studera till lärare och resa världen runt och hjälpa alla barn som behöver hjälp o stöd och samtidigt lära sig en maträtt från varje land. 

Se förra säsongen i TV4 Play

De tävlar i Sveriges yngsta mästerkock 2020

Tolv energiska och tävlingssugna småkockar är redo att göra entré i mästerkocksköket. De alla har två saker gemensamt - de fullkomligt älskar att laga mat och de är inte rädda för nya smakupplevelser!

Trailer för Sveriges yngsta mästerkock 2019

Det är äntligen dags att följa tolv nya tävlingssugna småkockar som är redo att satsa allt i mästerkocksköket. Sjätte säsongen av Sveriges yngsta mästerkock bjuder på galna upptåg, skratt, tårar och givetvis imponerande matlagning.

De tävlar i Sveriges yngsta mästerkock 2019

Det är äntligen dags att följa tolv nya tävlingssugna småkockar som är redo att satsa allt i mästerkocksköket. Sjätte säsongen av Sveriges yngsta mästerkock bjuder på galna upptåg, skratt, tårar och givetvis imponerande matlagning.

Märta och Lily i final

Det är äntligen dags för final i Sveriges yngsta mästerkock. Vem gör godaste femrättersmenyn - Märta eller Lily?

De tävlar i Sveriges yngsta mästerkock

Det är återigen dags att imponeras av landets skickligaste och charmigaste småkockar. Femte säsongen av Sveriges yngsta mästerkock bjuder på mer spänning och skratt än någonsin tidigare.

Här är nya juryn i Sveriges yngsta mästerkock

Sveriges yngsta mästerkock får i vår en ny stjärnspäckad jury då Tina Nordström får förstärkning av kockessen Danyel Couet och Paul Svensson. Tillsammans ska de coacha och bedöma tolv matälskande småkockar när de tar sig an tuffa utmaningar i mästerkocksköket. Programmet sänds i TV4 under våren 2017.

Sök till Sveriges yngsta mästerkock

Välkommen att söka till Sveriges yngsta Mästerkock. Har du ett brinnande intresse för matlagning och är mellan 8-12 år? Då ska du söka till programmet.