Welcome to Sweden

Komediserie om amerikanen Bruce Evans som flyttar från New York till Stockholm med sin svenska flickvän Emma.

Komediserie om amerikanen Bruce Evans som flyttar från New York till Stockholm med sin svenska flickvän Emma.

Stjärnspäckat i Welcome to Swedens andra säsong

I årets upplaga av den internationella komedisuccén Welcome to Sweden välkomnas ett antal internationella världsstjärnor till ett vintrigt Sverige. Bland andra dyker Neve Campbell, Jason Priestley, Jack Black och Paul Simon upp i nya gästroller, och så även Anja Pärson.

Bröllopsbestyr, föräldrar som lägger näsan i blöt och fortsatta frontalkrockar mellan två kulturer.När säsong två av Welcome to Sweden tar fart har amerikanen Bruce (Greg Poehler) överlevt den första kulturkrocken med Sverige och accepterat att hans nya liv är här med flickvännen Emma (Josephine Bornebusch). Nu är han redo att ta nästa steg i förhållandet - giftermål. Men, frågan är om Emma är redo. Snart visar det sig att de två har helt olika syn på äktenskap och bröllop, och vägen till altaret blir allt annat än enkel.

– Bruce och Emma har lite olika uppfattningar om det här med att gifta sig. Skillnader mellan svenska och amerikanska traditioner bäddar för väldigt roliga situationer och konflikter mellan både Bruce och Emma och deras föräldrar, säger Greg Poehler, skapare och huvudrollsinnehavare i serien.

Andra kända ansikten som återses i serien är Lena Olin, Claes Månsson, Illeana Douglas och Patrick Duffy. Likt förra säsongen kommer också Amy Poehler och Aubrey Plaza dyka upp i gästroller under säsongens gång.

Nya ansikten för den här säsongen är internationella stjärnor som Beverly Hills-hunken och 90-talsikonen Jason Priestley, Hollywoodstjärnan Jack Black och musiklegendaren Paul Simon. De kommer under seriens gång gästspela i roller som sig själva. Det gör även inga mindre än Anja Pärson och Paolo Roberto. Andra nya roller spelas av bland andra Neve Campbell, som i fyra avsnitt medverkar som den nya marknadschefen på Emmas bank, Rachel Mohlin och Kodjo Akolor.

Welcome to Sweden har premiär 1 april klockan 21.00 i TV4.

Första säsongen av Welcome to Sweden sändes även i USA på NBC under 2014 och var den näst mest sedda sommarkomedin de senaste 10 åren. Den 19 juli har den andra säsongen premiär i amerikansk TV.

Vinnare DVD-tävling

Här presenteras vinnarna i Welcome to Swedens DVD-tävlingen. Finns ditt namn med på listan?

Klart med ny säsong av Welcome to Sweden

Här kommer ett glädjande besked till alla som gillar Greg Poehlers romantiska komediserie Welcome to Sweden, TV4 har nyligen beställt en ny säsong av serien vars premiär sågs av 1,7 miljoner tittare.

Nakenchock i bastun

För att ge Bruce ett riktigt svenskt välkomnande bjuder Emmas familj med honom till bastun. Men kombinationen jetlag, värme, sprit och en naken svärfar visar sig svår att hantera.

Welcome to Sweden komediserie om kulturkrockar

Greg Poehler spelar amerikanen Bruce som flyttar till Sverige för kärlekens skull, nämligen hans svenska flickvän Emma. Men han ser även flytten som en möjlighet att börja om och göra något meningsfullt av sitt liv. Han vill inte vara en framgångsrik revisor till bortskämda kändisar längre.

Det här är Emma i Welcome to Sweden

Emma Wiik, spelad av Josephine Bornebusch, är en intelligent, kärleksfull och fyndig tjej som flyttar hem för att börja jobba på bank efter flera år i USA. Hon vill överbevisa sin mamma att hon äntligen hittat sin själsfrände i Bruce och att förhållandet med honom ska hålla längre än de vanliga två veckorna.

Inspelningarna igång av TV4:s nya humorserie Welcome to Sweden

Vad händer när en amerikan träffar en svenska, blir förälskad och bestämmer sig för att följa med henne hem till Sverige? Det får vi veta i TV4:s nya humorserie och internationella storsatsning Welcome to Sweden, med bland andra Josephine Bornebusch, Lena Olin och Claes Månsson.