Svenska fall för FBI

Svensk dokumentärserie. Experterna Bo Åström och Mark Safarik tar sig an ouppklarade svenska mordfall.

Svensk dokumentärserie. Experterna Bo Åström och Mark Safarik tar sig an ouppklarade svenska mordfall.

Svenska fall för FBI tar sig an ouppklarade mordfall

I den nya dokumentärserien Svenska fall för FBI går experterna Bo Åström och Mark Safarik igenom åtta ouppklarade svenska mordfall.

En före detta mordutredare på FBI och en av Sveriges mest legendariska kriminalkommissarier ska genom att besöka brottsplatser, träffa anhöriga och vittnen försöka klara upp olösta mordfall.

Mark Safarik och Bo Åström kommer genom att läsa brottsplatsen, gärningsmannens tillvägagångssätt och de spår som har lämnats försöka lägga pusslet kring mordgåtan. Offrets person, kriminaltekniska och rättsmedicinska detaljer, val av mordvapen, brottsplats, fyndplats och flyktväg är några av bitarna i pusslet som successivt avslöjar mördarens beteende, motiv och personlighet.

I slutet av varje avsnitt presenterar Mark Safarik och Bo Åström en summering som de ger till polisen med nya spår, teorier om tillvägagångssättet att följa upp.

Säsongsstart den 27 april klockan 21:00 i TV4 och TV4 Play. 

Dokument: Mordet på Carina Thorén

Carina Thorén hittades mördad i sitt hem i Eslöv den 26 september 2000. Här kan du ta del av dokument och video som rör utredningen av fallet.

Dokument: Mordet på Elmas Hackå

I tredje avsnittet av Svenska fall för FBI granskar Bo Åström och Mark Safarik mordet på Elmas Hackå i Bredäng utanför Stockholm den 28 november 1994. Här kan du ta del av dokument som rör utredningen.

Dokument: Mordet på Eva-Marie Strandmark

Eva-Marie Strandmark hittades död den 30 juni 2004, och mordet har aldrig klarats upp. Bo Åström och Mark Safarik granskade fallet i avsnitt 1 av Svenska fall för FBI. Här kan du ta del av dokument som rör fallet.