Sandra Elfast är Storm

Sandra Elfast, som är gladiatorn Storm, delar med sig av sina bästa träningtips.

Hur har du tränat för att komma i den gladiatorform du är i dag?

För att hålla mig i god form har jag spelat rugby och formen blir aldrig så bra som när man tävlar. Jag har tränat snabbhet, löpintervaller, tacklingar och bollspel med svenska landslaget i rugby, samt runt om i världen med internationella All-Star lag i OS-sporten 7-manna rugby. Om vi har befunnit oss i varma länder har jag även sett till att lira golf, surfa, rida hästar och utmana lagkompisarna i bollsporter eller försökt mig på olika tricks på wakeboarden. I vintras tränade och tävlade jag även med svenska landslaget i bobsleigh och då blev det mycket explosiv styrka och snabbhet.

Vilket är ditt bästa träningstips alla kategorier?

Mitt bästa träningstips är att tävla mot sig själv och anta olika utmaningar för att alltid utveckla sig själv. Det är också bra att träna med vänner som alltid finns där och peppar dig eller retas om du ligger på latsidan.

Vilket är ditt bästa tips till kommande utmanare för att ta sig så långt i gladiatorerna som möjligt?

För att ta sig långt ska man försöka hålla sig från att bli fångad av en Storm! Om man lägger det på minnet, samt tänker smart och är listig nog att fördela sin energi rätt under tävlingarna kan man komma långt. Det viktigaste är ju trots allt att vara fräsch inför hinderbanan. Och att lattja och ha kul!

Här står arenan blickstilla

Så här stilla har ni aldrig sett gladiatorerna förut. Speciell stämning när arenan stanande till under drygt en minut.

Här blir Valkyria tacklad av utmanaren

Vad är det som gör gladiatorn Valkyria så upprörd? Utmanaren Ida Ståhlspets har en speciell teknik som visar sig vara mycket framgångsrik.

Gladiatorernas häftigaste entréer

Ibland räcker det inte med svällande muskler och stenhårda blickar för att skrämma utmanarna. Här är gladiatorerna som gjort det lilla extra för att sätta sig i respekt hos motståndarna!