Ernst i Toscana

Ernst Kirchsteiger har begett sig till Toscana i Italien där han utforskar Toscana genom maten, kulturen och hantverket. Varje program avslutas med en måltid som han bjuder sina nya bekantskaper på.

Ernst Kirchsteiger har begett sig till Toscana i Italien där han utforskar Toscana genom maten, kulturen och hantverket. Varje program avslutas med en måltid som han bjuder sina nya bekantskaper på.

Så gör du Ernst Kirchsteigers toskanska festkrona

Ernst Kirchsteiger binder en toskansk festkrona i Ernst i Toscana 4 maj 2015. Har ser du hur du själv kan göra kransen.

Toskansk festkrona

Kransstomme i halm

Grön bindtråd

Lagerbladsgrenar

Citroner

Vindruvsklasar

Grillpinnar

Blomkål

Borlottibönor (Hela)

Gör såhär:

Bind fast lagerbladskvistarna runt kransstommen med hjälp av bindtråden. Fäst citronerna med bindtråden i stommen. Bryt grillpinnarna på hälften och fäst blomkålshuvudena med hjälp av dem i stommen.

Bunta ihop borlottibönorna och fäst de med bindtråd till kransen. Häng sedan på vindruvsklasarna på kransen.

Ernst Kirchsteiger gör aperitivos

Ernst Kirchsteiger lagar olika aperitivos till sin fest. Det blir Crostini di tono, friterade risbollar och svampbruschetta. Alla recept hittar du på www.recept.nu

Ernst Kirchsteiger går i Michelangelos fotspår

Ernst Kirchsteiger besöker en marmorgruva i Pietrasanta där man bryter carraramarmor. Här har marmor brutits ända tillbaka till antiken och bland annat renässanskonstnären Michelangelo hämtade marmor härifrån till sina skulpturer.