Grillmästarna

Följ med när amatörgrillarna tävlar om titeln Sveriges grillmästare. Genom tuffa utmaningar sållas vidbrännarna från den sanna grillkonstnärerna tills bara en står kvar som segrare.

Följ med när amatörgrillarna tävlar om titeln Sveriges grillmästare. Genom tuffa utmaningar sållas vidbrännarna från den sanna grillkonstnärerna tills bara en står kvar som segrare.

De gör upp i Grillmästarna

Gallringen har varit hårt, men efter flertalet kvaltävlingar ute i landet och ett semifinalevent är det dessa åtta grillälskande personer som gör upp om titeln; Sveriges bästa amatörgrillare. Lär känna deltagarna bättre här.

Amanda Ucar, 18 år, studerande

Intresse: Matlagning

Amanda grillar så ofta hon kan, året om. När hon inte grillar beror det på att hennes mamma inte orkar med mer grillad mat och inte köper hem kol eller glas. Amanda älskar att lära sig nya saker och gör alltid sitt bästa. Hennes mål är att försöka utvecklas ännu mer i sin matlagning. 

Hasse Björk, 52 år, mångsysslare 

Intressen: Jakttränar med sin hund och jagar älg och björn. 

Hasses grillintresse grundar sig först och främst i att han tycker om att laga mat. Ett annat stort intresse är jakten och en stor del av charmen med jakt är, enligt Hasse, att kunna göra allt själv. Allt från att träna en valp för jakt till att grilla en välhängd biff. 

Jimmy Hemmingsson, 34 år, inköpare

Intressen: Grilla och umgås med familjen

Jimmy har alltid haft ett genuint intresse för matlagning men har aldrig grillat särskilt mycket. Förra sommaren fick han en grill av en kompis och nördade in sig ordentligt på allt som har med grill att göra. Efter att ha varit grillmästare på en stor 50-årsfest, där maten blev perfekt grillad, var det ett faktum: han skulle söka till Grillmästarna. 

Jörgen Hemmingsen, 43 år, hingsthållare

Intressen:Att vara med familjen och spela golf. (Golfar nästan varje dag mellan klockan 07-10.) 

Jörgen beskriver sig själv som en frispråkig och öppen person. Grillning är en av de stora passionerna i hans liv och har alltid varit. Jörgen älskar presentationen av mat och tycker att det är ett viktigt moment. 

Martin Nordh, 32 år, gruppledare

Intressen: Umgås med sina barn, rullskridskor, pyssla med trädgården och åka mc. 

Grilla för Martin är ingen hobby utan en livsstil. Hemma har han sex olika grillar som överstiger 900 kg. Martin älskar att experimentera och hoppas en dag att kunna öppna en grillrestaurang. 

Robin Linghage, 33 år, barchef

Intressen: Spela golf, kolonilott, jakt och kampsport, umgås med familj och syskonbarn.

Robin tycker om att grilla till vänner och familj. Förra året åkte Robin ut i semifinalen av Grillmästarna. I år siktar han på en vinst. 

Ulrika Lagerlöf, 44 år, värdepappersadministratör

Intresse: Att grilla. 

Ulrika hittade sitt grillintresse under förra årets säsong av Grillmästarna. Hemma hos Ulrika grillas det mellan fyra och fem gånger i veckan, året om. Hennes specialitet har blivit att baka på grillen; bröd, kanelbullar, småkakor och efterrätter. Som hon själv säger: "Allt går att göra på grillen." 

Saman Nazar, 36 år, produktionsledare inom fordonsindustrin

Intressen: Familj, campa och att resa till värmen. Har varit trummis i en grupp som spelade arabisk musik. 

Saman är två-barnspappa som har ett passionerat intresse för grillning. Saman är duktig på smaksättning och timing. Dessutom kallas han för "The Grillfather."

Här är grillfantasterna som ska imponera på domarna och en namnkunnig gästjury

En ny säsong av Grillmästarna tar snart fart och det är dags för åtta rykande färska grillfantaster att göra upp om Sveriges hetaste titel, Årets Grillmästare. Under säsongens gång bedömer Christian Hellberg och Karin Andersson, tillsammans med fem spännande gästjurymedlemmar, de tävlande i Sveriges inofficiella nationalsport. Grillmästarna har säsongsstart onsdagen den 15 juni klockan 20.00 i TV4.

Så blir du grillmästare

Grillmästarna, det populära grill- och matlagningsprogrammet på TV4, kommer tillbaka i TV-rutan för en fjärde säsong.

Semifinal i Grillmästarna 2015

Vilka två som tar sig till final avgörs i en djupdykande semifinal. Ett helgrillat lamm under jord ska bi en god taco.

Lär känna Martin Nordh

Martin Nordh är maskinistoperatör som har sex olika grillar. Lär känna honom mer här.

Lär känna Amanda Ucar

Amanda Ucar är den yngsta deltagaren i årets Grillmästare. Här får du veta mer om vem Amanda är.

Lär känna Saman Nazar

Saman Nazar, 36 är produktionsledaren från Göteborg. Lär känna honom bättre här.

Grillskola: Rotisserie

Henrik Insulander ger tips på roterande grillning. Detta exempel är kyckling.

Grillskola: Musslor

Henrik Insulander visar dig hur du kan tillaga musslor direkt i grillen.