Sommarkrysset - med Lottodragningen

Svenskt underhållningsprogram. Från Gröna Lunds stora scen i Stockholm bjuds det på klurigheter i kryssform där varje detalj i programmet kan vara en lösning till sommarkrysset. Det blir också uppträdanden av både svenska och utländska artister samt intervjuer. Gry Forssell är programledare.

Svenskt underhållningsprogram. Från Gröna Lunds stora scen i Stockholm bjuds det på klurigheter i kryssform där varje detalj i programmet kan vara en lösning till sommarkrysset. Det blir också uppträdanden av både svenska och utländska artister samt intervjuer. Gry Forssell är programledare.

Här är alla klara artister för Sommarkrysset 2015

Eurovision-vinnaren Måns Zelmerlöw, Mauro Scocco, Eric Saade, Ola Salo, Darin och Molly Sandén är några av de färgstarka artisterna som under sommarmånaderna besöker Gröna Lunds-scenen och Sommarkrysset. En nyhet i programmet är street-magikerna Brynolf & Ljung som dyker upp i programmet och trollar för förbluffade gäster. Med Gry Forssell i spetsen blir det stjärnspäckade lördagskvällar med musik och spännande kryss med start midsommardagen den 20 juni.

-Sommarkrysset är det bästa sommarjobbet man kan tänka sig och jag är SÅ laddad inför premiären av den tionde säsongen - som troligtvis också kommer bli den bästa! Att det har blivit så många somrar är nästan ofattbart, lite så att man behöver nypa sig i armen, säger Gry Forssell.

När Sommarkrysset är tillbaka för en 10:e säsong bjuds det på förstklassig underhållning då en härlig blandning av både nya stjärnskott och några av Sveriges största och mest folkkära artister, och inte mindre än två Eurovisionvinnare, äntrar scenen. Några av årets är artister är: Måns Zelmerlöw, Loreen, Mauro Scocco, Molly Sandén, Tommy Nilsson/Patrik Isaksson/Uno Svenningsson, JustD, Molly Pettersson-Hammar, Samir & Viktor och Eric Saade.

En av artisterna har Gry personligen värvat till Sommarkryss-scenen.

-Jag älskar ju Mauros musik och har ju under flera år försökt med det mesta för att övertala honom att vara med i programmet – bland annat så hoppades jag kunna muta honom genom att erbjuda mig att inventera hästbutiken som han är delägare i. Men nu äntligen släpper han en ny låt som kommer på fredag och ska, till min stora glädje, vara med i Sommarkrysset! Jag kunde inte vara gladare! säger Gry.

Sommarkryss-debutanterna Peter Brynolf och Jonas Ljung tillhör några av världens bästa trollkarlar som med hjälp av psykologi och fingerfärdighet suddat ut gränserna för vad som faktiskt är möjligt. Duon har under våren trollat brallorna av svenska kändisar, och nu är det Sommarkryssets gäster och tittares tur.  

I sommar uppträder bland annat följande artister: 

20 juni: Molly Sandén, Isa, Nilsson/Isaksson/Svenningsson, JustD. Erik Hassle

27 juni: Mauro Scocco, Icona Pop, Chris Olsson(Fibes Oh Fibes), Ace Wilder, Elliphant, Moa Lignell

4 juli: Måns Zelmerlöw, Love Antell, Hasse Andersson, Heavy Tiger, The Fooo

11 juli: Molly Pettersson-Hammar, Panetoz, Backyard Babies, De Vet Du, Timoteij

18 juli: Eric Saade, Little Jinder,Tony Irving mfl i Wild Thing About Love-showen, Snoppen och Snippan, Maxida Märak, Kitok

25 juli: Ola Salo, Mariette, Little Mix, Zara Larsson, Christer Sjögren Kristin Amparo och Andreas Weise - Sinatra 100 år

1 augusti: Danny Saucedo, Samuel Ljungblahd & By Grace, Brolle & Nanne, Emil Berg, The Moniker & Uffe Börjesson

8 augusti: Samir & Viktor, Sabina Ddumba, Yohio & Ellen Bergström - Snövitmusikal, Black Jack, m.fl.

15 augusti: Darin, Loreen, Bo Kaspers Orkester, Brynolf & Ljung, m.fl.

Fler artister tillkommer. Med reservation för eventuella ändringar.

I varje program kan tittarna vara med och lösa tre korsordskryss i direktsändning. Det går att enkelt själv rita upp sig egen kryssplan på 5 x 5 rutor eller att ladda ner Sommarkryssets app och klura ut svaren på ledtrådarna direkt i sin mobil eller surfplatta. Tittarna som ringer in rätt svar kan vinna upp till 75 000 kronor och ibland ännu mer. Allt från artisternas framträdanden, arkivklippen eller andra infall från Gröna Lunds stora scen kan utgöra grund för ledtrådar i kryssen, det gäller därför att hålla ögonen öppna under sändningen.

Sommarkrysset sänds i nio avsnitt med säsongsstart den 20 juni klockan 20.00 i TV4.