Extern länk
Början på sidans innehåll

TV-soffan

TV-Soffan är den svenska versionen av det internationella succéprogrammet Gogglebox som tidigare sänts i bland annat England och nu senast gjort succé i grannlandet Norge. I programmet får tittarna följa andra tittare, som från sina egna tv-soffor runt om i landet delar med sig av sina färgrika åsikter. Under programmets gång delar de med sig av sina omedelbara reaktioner från de mest aktuella händelserna i svensk tv. TV-Soffan är den svenska versionen av det internationella succéprog...

Här är tv-entusiasterna vi får följa i programmet TV-Soffan

Varje kväll bänkar sig miljoner svenskar framför tv:n – men, tänk om tv:n tittade tillbaka? I nya programmet TV-soffan är det tittarna själva som står för underhållningen när landets mest frispråkiga och entusiastiska tv-tittare bjuder in till tv-fest.

Uppdaterad: Publicerad: Foto: TV4

Vi har letat över hela landet efter Sveriges mest engagerade tv-tittare och nu har vi äntligen hittat dem. De medverkande i TV-soffan är nu redo att ge röst åt landets största och mest aktuella tv-snackisar.

Vare sig favoritprogrammet är en intrigfylld reality-serie, storslagen underhållning eller ett spännande kriminaldrama, så kommer smakdomare av rang att bjuda in svenska folket till sina egna tv-soffor när årets tv-händelser ska avhandlas – och åsikter vädras!

Programmets tv-kännare har minst sagt färgstarka personligheter och inte nog med att de älskar att titta på tv - de älskar att prata om det också.

TV-soffan har premiär i TV4 den 23 augusti klockan 20.30.

De som medverkar i TV-soffan är:

Familjen Granvik, Vetlanda: Här finns syskonen Frida (31 år), Malin (28 år) och lillebror Emil (26 år) och mamma Ann (56 år). I den sammansvetsade småländska familjen diskuteras det mesta i tv-soffan, och det smågnabbas om både det ena och det andra – men alltid med glimten i ögat. Vattendelaren i tv-soffan? Ernst Kirchsteiger!

Danjel och Shaun, Fagersta. Fagerstakillarna Danjel (32 år) och Shaun (30 år) är de frispråkiga kompisarna som älskar att tycka till om det som händer i rutan. De gnabbas som ett gift par och är varandras motpoler: Shaun den konstnärliga extroverten medan Danjel ofta greppar efter skämskudden i soffan.

Ewa och Åke, Lidingö. Ewa (66 år) och Åke (70 år), Lidingö är vardagslyxarna av rang som helst tittar på sina favoritprogram i köket på ovanvåningen i villan, för där finns trots allt champagnekylen och plockmaten. Det bästa med huset? Jacuzzin på altanen förstås.

Familjen Edin-Ringström, Hammarby Sjöstad. Här finns pappa Lasse (45 år), mamma Rebecka (44 år) och deras respektive tonårsdöttrar Julia (16 år) och Erika (20 år), som ofta tycker deras föräldrar är rätt pinsamma. De bor tillsammans i Hammarby Sjöstad och som Bajen-älskande Lasse själv säger: ”Det är ett dårhus, men fyllt av kärlek”.

Systrarna Asli och Aysegül, Sollentuna: De egensinniga systrarna Aysegül (32 år) och Asli (27 år) säger själva att de har lite knasig humor, och helst ser underhållningsprogram – där Idols uttagningsprogram är en stor favorit. Även om de mer ofta än sällan får komma överens om att INTE vara överens, så är de väldigt nära.

Familjen Vallius, Upplands Väsby. Familjen består av mamma Pirjo (52 år) och barnen Tiina (31 år) och Joonas (29 år). Även fast barnen flyttat ut umgås familjen mycket och hänger ihop i tv-soffan där åsikter vädras flitigt. Sport är en stor favorit, även om det uppstår slitningar om Finland skulle möta Sverige i hockey – då Tiina hejar på Sverige…

Familjen Asovic, Angered. I familjen Asovic finns pappa Rudi (67 år), mamma Olena (40 år) samt barnen Diana (11 år) och Adrian (9 år). Rudi är den gladlynte göteborgaren som tittar på tv cirka 8 timmar per dag och när familjen bänkar sig i TV-soffan blir det ofta underhållning!

Några av deltagarna har under våren sökt sällskap till sin tv-soffa! Dessa är:

Lars, Älvsjö och Elin, Tjörn. Charmören Lars (83 år) har varit sjöman, varuhustomte, mäklare och bagare som kokat polkagrisar i Gränna. Han kikar helst på Farmen och kommer dela tv-hösten med Elin (19 år). Hon beskriver sig själv som en pratglad och lättskrämd estet som gärna får folk att skratta på sin egen bekostnad. När hon inte tittar på tv och äter choklad spelar hon gärna musik med sitt band.

Emma, Husby och Filip, Karlstad. Konstnärssjälen Emma (24 år) är en minst sagt färgsprakande person som nyligen flyttade från Göteborg till kollektivet i Stockholmsförorten Husby. Förutom att mecka med cyklar och sy kläder gillar hon att skejta och måla grafitti. I höst kommer hon lära känna bloggaren Filip (20 år) som är ett stort fan av reality och humorserier.

Slobo och sonen Andrej, Haninge och Benjamin, Lysekil. Pappa Slobo (48 år) och sonen Andrej (11 år) ÄLSKAR fotboll och är ibland mer som kompisar än far och son. Slobo är en glädjespridare av rang och tillsammans med Andrej bjuder dessa lustigkurrar in till magnifikt tv-häng i Haninge. De delar i höst tv-soffa med äventyrliga Benjamin (24 år) som förutom att resa gärna spelar in Youtube-videos.

Fler deltagare kommer tillkomma under hösten. TV-soffan baseras på det flerfaldigt belönade programmet Gogglebox som gjort succé världen över, bland annat i England och nu senast i grannlandet Norge, där det även belönades på tv-galan Gullruten som är den norska motsvarigheten till Kristallen.